FC København generobrer førsteplads i Superliga med flot slutspurt mod Vejle

FC København generobrer førsteplads i Superliga med flot slutspurt mod VejleLars Møller/Ritzau Scanpix
Med 25 minutter igen var FC København bagud 1-0 mod Vejle i Parken, men hjemmeholdet formåede at få vendt kampen på hovedet med mål af Elias Achouri og Mohamed Elyounoussi. Dermed generobrede københavnerne førstepladsen i Superligaen.

FC København var i alvorlig fare for at tabe point for tredje superligakamp i streg, men i sidste ende vendte mesterholdet 0-1 til 2-1 mod Vejle Boldklub.

Oprykkerne kæmpede heroisk og sendte chokbølger gennem Parken ved at komme foran midtvejs i anden halvleg, men på mål af Elias Achouri og Mohamed Elyounoussi leverede FCK et sent comeback.

FCK dominerede stort på boldbesiddelse og antal afslutninger, men Vejle spillede klogt, forsøgte at trække tempoet ud af kampen og gjorde pladsen knap for FCK.

Til sidst gik Vejles ellers gode organisation dog i opløsning, og det var kun grundet uskarphed fra FCK-spillerne og en veloplagt Nathan Trott i Vejle-målet, at det ikke blev både 3-1 og 4-1.

Med sejren hopper FCK forbi Brøndby og Silkeborg og indtager Superligaens førsteplads med 26 point for 12 kampe, mens Brøndby kan komme på 27 ved at slå Randers søndag.

Vejle er trods de gode takter i nationalarenaen fortsat under stregen med otte point

FC København - Vejle BK - Spiller-karakterer
FC København - Vejle BK - Spiller-karaktererFlashare

28 sekunder var der spillet, da FCK kom til sin første afslutning, og det blev et forvarsel for Vejle.

Fra start var det total envejstrafik mod gæsternes mål, men Vejle afværgede det indledende stormløb ved at gøre pladsen knap for FCK, mens der sneg sig flere fejl ind hos hjemmeholdet.

Sådan én var lige ved at give Vejle en chokscoring kort før pausen, da Kevin Diks og Kamil Grabara misforstod hinanden i FCK-defensiven. Men Vejles angriber German Onugkha måtte se sin fikse hælafslutning prelle af på stolpen.

Bedre held havde Onugkha midtvejs i anden halvleg, hvor han sendte chokbølger gennem Parken ved at sparke Vejle på 1-0 efter en god omstilling. Målet blev først annulleret for offside, men VAR korrigerede, så det talte.

FCK svarede dog hurtigt igen, da indskiftede Elias Achouri i det 70. minut prikkede læderet i nettet til 1-1 efter godt samspil med tilbagevendte Andreas Cornelius.

Værterne fortsatte trykket, og jublen kunne otte minutter før tid bryde løs.

Her stangede norske Mohamed Elyounoussi et indlæg i mål til 2-1 og sikrede FCK en pointmæssig god generalprøve før den store Champions League-kamp mod Manchester United på tirsdag.