FC Midtjylland henter vigtig sejr hjemme mod Lyngby i uskøn kamp

Det var ikke kønt, men FCM hentede de tre point point.
Det var ikke kønt, men FCM hentede de tre point point. Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Det er ikke en kamp, der vil gå over i historien som den flotteste, men FC Midtjylland fik en fortjent sejr mod nedrykningskandidaterne fra Lyngby.

I midten af marts var Lyngby også på besøg på MCH Arena, hvor det endte med en overraskende 3-1-sejr til Lyngby. Mandag eftermiddag skulle de to så mødes i kvalifikationsspillet, hvor de begge meget gerne skulle have alle tre point.

De vigtige point, der var på spil, gjorde, at begge hold kom blæsende ud fra kampens første fløjt. De to hold angreb hinanden på skift, men dog uden at komme frem til de helt store målchancer.

Lyngbys Willy Kumado var røget en plads frem, så han indtog højrekanten i stedet for back-positionen.

Netop Willy Kumado har en voldsom fart, og det demonstrerede han også, da han flere gange gjorde livet usikkert for Midtjylland-forsvaret.

Efter 32 minutters spil kom kampens første store chance, da Armin Gigovic sendte et fint hovedstød afsted, som Lyngby-målmanden Mads Kikkenborg dog reddede flot.

Det var også første halvlegs største mulighed, hvor Midtjylland var mest på bolden og begge hold manglede kvalitet i den afsluttende fase.

Lyngbys farligste spiller var Willy Kumado, men fem minutter før pausen var han uheldig i en duel med Emiliano Martinez, og den hurtige fløjspiller lignede ikke en, der ville komme ud til de sidste 45 minutter.

Statistik ved pausen.
Statistik ved pausen.Flashscore.

Rezan Corlu kom på banen fra starten af anden halvleg i stedet for en skadet Kumado. Det var dog ikke en flot fodboldkamp, som Corlu kom ind i.

Den manglende kvalitet fortsatte og de mange dueller skabte en ujævn kamp. Det var dog FC Midtjylland, der stadig var mest på bolden, mens Lyngby lurede på omstillinger.

I det 62. minut fik Armin Gigovic sendt endnu en god afslutning afsted, men endnu en gang kunne svenskeren se sin afslutning blive reddet af Mads Kikkenborg. Det virkede dog som om, at chancen var med til at tænde op under kampen, som var gået lidt i stå.

Det var præcis det, der skete. De to hold fik mere mod på tilværelsen, og det gav pote for hjemmeholdet, da netop indskiftede Aral Simsir sendte et skud mod mål, som ramte Kristoffer Olsson og ændrede retning og derfor snød Mads Kikkenborg i Lyngby-målet.

FCM kom derfor på 1-0, og derfor havde Lyngby intet at miste, og de satsede derfor offensivt efter scoringen. Blot otte minutter efter scoringen fik Junior Brumado dog muligheden fra straffesparkspletten, men en suveræn redning af Mads Kikkenborg holdt Lyngby inde i kampen, og de havde nu ti minutter til at få point med hjem til Sjælland.

Det lykkedes dog ikke for Lyngby at skabe noget, og derfor kunne FC Midtjylland juble i Thomas Thomasbergs første hjemmekamp for sit "nye" hold.