Hjalp serbisk storklub til vanvittig rekord: Nu har han fået sparket trods høj sejrsrate

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hjalp serbisk storklub til vanvittig rekord: Nu har han fået sparket trods høj sejrsrate

Barak Bakhar har vundet seks israelske ligatitler som cheftræner, tre med Hapoel Be'er Sheva og tre med Maccabi Haifa.
Barak Bakhar har vundet seks israelske ligatitler som cheftræner, tre med Hapoel Be'er Sheva og tre med Maccabi Haifa.Ronny Hartmann / AFP
Den serbiske storklub FK Crvena Zvezda vinkede torsdag farvel til israelske Barak Bakhar, selvom cheftræneren kort forinden havde været medvirkende til at slå en næsten 60 år gammel rekord tilhørende selveste Real Madrid.

Det er benhårdt arbejde at være cheftræner i den serbiske traditionsklub FK Crvena Zvezda, i Danmark nok bedre kendt som Røde Stjerne. Faktisk er det så hårdt arbejde, at det meget hurtigt kan stoppe med at være dit arbejde.

Det må israelske Barak Bakhar da også sande efter blot 28 kampe i spidsen for Beograd-mandskabet, hvor den 44-årige, der tidligere har nydt stor succes i hjemlandet med ligatitler i både Hapoel Be’er Sheva og Maccabi Haifa, torsdag blev smidt på porten. 

Bakhar var ellers tidligere på måneden medvirkende i en ganske vanvittig rekord, da Crvena Zvezda med en 3-1-sejr over Mladost Lučani sikrede sig hjemmebanekamp nummer 122 i streg i den hjemlige liga uden nederlag. 

Dermed overgik Bakhar og Crvena Zvezda en næsten 60 år gammel rekord tilhørende Real Madrid, der mellem 1957 og 1965 opnåede 121 ligakampe i træk uden nederlag på Santiago Bernabéu, der sågar hed Estadio Chamartín, da den vanvittige stime begyndte. 

Men nu er det altså slut for Bakhar i den serbiske storklub, der i 1991 vandt Mesterholdenes Europa Cup med en sejr over et stærkt Olympique Marseille-mandskab med stjernenavne som Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović og Darko Pančev på holdet.

Og netop europæisk fodbold har angiveligt været medvirkende til Bakhars exit i Crvena Zvezda, hvor israeleren i sommer blev ansat efter mestertræneren fra seneste sæson, Miloš Milojević, valgte at rejse til Al Wasl i De Forende Arabiske Emirater. 

Således skulle ledelsen på Stadion Rajko Mitić, der altså er lidt af et uindtageligt fort i ligaregi, være stærkt utilfredse med, at Crvena Zvezda ikke lykkedes at spille sig videre til som minimum Europa League ved at slutte på tredjepladsen i holdets Champions League-gruppe. 

I en svær gruppe med Manchester City, RB Leipzig og schweiziske Young Boys blev Crvena Zvezda nemlig sorteper, sluttede som nummer fire, og er dermed helt ude af europæisk fodbold. Samtidig har klubben ikke formået at dominere den hjemlige liga på den facon, som det var forventet. 

Efter 19 spillerunder indtager Crvena Zvezda nemlig andenpladsen, ganske vist blot ét point efter det førende hold, som dog uheldigvis for Bakhar er ærkerivalerne fra FK Partizan, Beograds anden store traditionsklub. 

Senest blev det til et nederlag på 2-1 til lige netop Partizan på udebane, en god spytklat fra det uindtagelige fort hjemme på Stadion Rajko Mitić, der også kaldes Marakana med henvisning til det legendariske brasilianske Maracanã, og det var altså tilsyneladende dråben, der skulle få det figurative rakia-glas til at flyde over. 

Med Barak Bakhar ude af døren trods en sejrsrate på næsten 65 procent, har 53-årige serbiske Vladan Milojević nu i stedet overtaget roret i den rød-hvide del af Beograd, hvor han også mellem 2017 og 2019 var cheftræner. 

Dengang blev det til to ligatitler for Milojević, der altså skal forsøge at holde den vilde hjemmebanerekord gående. Milojević har dog god tid til at forberede sig, for med nederlaget til Partizan gik Crvena Zvezda på vinterpause, og først 10. februar skal mandskabet igen i aktion med en kamp på Marakana mod den noget mindre Beograd-klub FK Voždovac.