Mæhles clearing på stregen var ikke nok: Juventus vandt vigtigt topopgør

Samuel Iling Junior fik ikke kun sin første Serie A-start søndag, han tilføjede sågar en scoring ude mod Atalanta.Profimedia
Der var enormt vigtige point på højkant i Bergamo, da Atalanta søndag eftermiddag fik besøg af Juventus i toppen af Serie A.

Med suspenderingen af den pointstraf, Juventus ellers tidligere på sæsonen var blevet tildelt, kunne Massimiliano Allegris mandskab kravle op på andenpladsen, og omvendt var det nødvendigt for hjemmeholdet at tage point, hvis drømmen om en plads i top fire og dermed billet til Champions League skulle holdes i live.

Derfor var resultatet af søndagens kamp, en 2-0 sejr til de zebrastribede gæster fra Torino, et forfærdeligt resultat for Gian Piero Gasperinis Atalanta-tropper, der med blot fire spillerunder tilbage må konstatere et hul på fem point op til Internazionale på fjerdepladsen, mens der er tre point op til AC Milan på femtepladsen.

Det var ellers hjemmeholdet, der satte dagsordenen i første halvleg, hvor det norditalienske mandskab skabte flere gode muligheder og endda også ramte træværket et par gange undervejs, blandt andet da stortalentet Giorgio Scalvini stangede et hovedstød på stolpen.

Også Marten de Roon forsøgte sig fra distancen med et flot forsøg, der dog blev blokeret, men hjemmeholdet gik ikke desto mindre til pause med godt styr på sagerne.

Der skulle dog ikke gå mere end 10 minutter af anden halvleg, før Juve pludselig havde taget føringen. Et fint gennemspillet angreb i venstresiden endte med en farlig bold på tværs af mål, og selvom Joakim Mæhle, der spillede fuld tid, kom på tværs og fik clearet bolden i første omgang, kunne trådene ikke reddes ud.

Hjemmeholdet havde det klare overtag i store dele af kampen søndag i Bergamo, men det blev alligevel Massimiliano Allegris Juventus-tropper, der tog de tre vigtige point.Opta by Statsperform

Bolden havnede nemlig lige for fødderne af den engelske teenager Samuel Iling Junior, der spillede sin første Serie A-kamp fra start, og så kunne det 19-årige forhenværende Chelsea-talent sparke bolden i nettet og bringe gæsterne foran.

Særligt mod afslutningen af kampen pressede hjemmeholdet på for at få udlignet, og det gav muligheder for omstillinger, som otte minutter inde i overtiden gav kampens anden og sidste scoring, da serbiske Dušan Vlahović smadrede bolden op i korteste hjørne efter et kontraangreb.

Med resultatet er Juventus oppe på andenpladsen i årets Serie A, hvor SSC Napoli allerede har sikret sig guldet, mens Atalanta forbliver på sjettepladsen, à point med AS Roma.

Mens Joakim Mæhle som skrevet fik samtlige 90 minutter på grønsværen søndag, så måtte Rasmus Højlund sidde over med skadesproblemer. Næste opgave for Gasperini og Atalanta bliver en udebanekamp i det syditalienske, når Salernitana venter lørdag 13. maj.

For Juventus’ vedkommende venter først og fremmest en semifinalekamp i Europa League, hvor de europæiske eksperter fra Sevilla FC kommer på besøg i Torino i første kamp torsdag aften, før Allegris tropper søndag 14. maj møder Cremonese på hjemmebane.