Italiensk bomber havde Serie A-tilbud men ville spille gratis: Endte i karrierestop

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Italiensk bomber havde Serie A-tilbud men ville spille gratis: Endte i karrierestop

Det blev til sammenlagt 182 mål i Serie A i løbet af karrieren for Fabio Quagliarella. De blev scoret i 556 optrædener.
Det blev til sammenlagt 182 mål i Serie A i løbet af karrieren for Fabio Quagliarella. De blev scoret i 556 optrædener.Profimedia
I sommer sagde Fabio Quagliarella stop efter en lang karriere i den bedste italienske række, men den erfarne italienske målræv var ellers klar på en sæson mere i UC Sampdoria, hvor han endda ville have spillet helt uden betaling. Det fortæller den 40-årige syditaliener fredag i et interview med Gazzetta dello Sport.

Da 40-årige italienske Fabio Quagliarella i sommer sparkede støvlerne på hylden i Ligurien, var det en af landets mest profilerede bombere i op gennem 2010erne, der vinkede farvel. En spiller kendt for spektakulære scoringer men også for sin enorme loyalitet overfor UC Sampdoria

I et interview med Gazzetta dello Sport fredag fortæller Quagliarella nu om, hvordan han var parat til at spille gratis for Sampdoria, men at klubben valgte at prioritere yngre kræfter i stedet for den erfarne målræv, efter Genoa-mandskabet i seneste sæson rykkede ned i Serie B.

”Jeg kunne have skrevet under for ingenting, jeg var ikke interesseret i penge, jeg ville aldrig have overvejet andre løsninger. Det var som en moralsk forpligtelse til en klub, der altid har troet på mig, og hvor jeg havde en fantastisk tid. Jeg havde to eller tre forespørgsler fra (Serie, red.) A-hold, men jeg overvejede dem ikke,” fortæller Quagliarella til den italienske sportsavis om afslutningen på sin tid i Sampdoria.

Det var her angriberen fik sit store Serie A-gennembrud i 2006, efter at have startet karrieren i Torino FC uden for alvor at være slået til, og heller ikke opholdene i ACF Fiorentina – dengang tvangsnedrykket helt ned til fjerdebedste række – Calcio Chieti eller Ascoli Calcio førte den helt store succes med sig. 

Med 13 mål i 35 Serie A-optrædener var Quagliarella pludselig tæt på at matche navne som Zlatan Ibrahimović og Luca Toni, på henholdsvis 15 og 16 scoringer, og herefter fulgte flere transfers for den nye Serie A-bomber, kulminerende i Quagliarellas drømmeskifte til SSC Napoli. 

Født i Castellammare di Stabia lidt syd for Napoli var I Partenopei altid Quagliarellas hold, så da turen gik hjem til Campania, var det i sandhed karrierens helt store drøm, der gik i opfyldelse for Quagliarella. Drømmen blev dog til et forfærdeligt ophold i Napoli, hvor Quagliarella år senere kunne afsløre, at han blev stalket, chikaneret og truet i sådan en grad, at han igen måtte forlade Napoli.

Ophold i Juventus FC og en retur til Torino sendte i sidste ende Quagliarella tilbage til Genoa, tilbage til Ligurien, hvor karrieren i første omgang havde taget fart, og tilbage på Stadio Luigi Ferraris fandt Quagliarella endelig den helt store målform frem igen. 

Det kulminerede i 2019 med 26 sæsonscoringer i den bedste italienske række. En topscorertitel til CV’et for en ellers aldrende Quagliarella, og italieneren blev ved med at tørne ud for Sampdoria sæson på sæson, altså lige indtil i sommer. 

Her blev den nu 40-årige Quagliarella fritstillet af klubben, der kort tid forinden var blevet købt af den forhenværende Leeds United-ejer Andrea Radrizzani. Quagliarella håbede indtil det sidste at kunne fortsætte karrieren hos Sampdoria i Serie B, men klubben valgte som bekendt i stedet at yngre spillere skulle prioriteres. 

Samtidig understreger italieneren, at han på ingen måde stoppede karrieren på grund af fysiske begrænsninger, tværtimod fortæller han, at han trænede indtil sidste dag, og at han kun indstillede karrieren, fordi han ikke kunne fortsætte i Sampdoria.

Måske skulle Sampdoria have forlænget aftalen med Quagliarella, for den traditionsrige Genoa-klub, der i 1991 vandt klubbens eneste mesterskab i historien anført af Roberto Mancini og nyligt afdøde Gianluca Vialli, er i øjeblikket ikke i nærheden af oprykningspladserne. I stedet ligger den liguriske klub faretruende tæt på nedrykningsstregen, på en placering som nummer 14 med blot fire sejre i de indledende 13 spillerunder.