PSGs Ousmane Dembele er den mest chanceskabende spiller i verden ifølge Wyscout

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

PSGs Ousmane Dembele er den mest chanceskabende spiller i verden ifølge Wyscout

PSG-fløjen Ousmane Dembele toppede CIES Football Observatorys undersøgelse som den mest kreative spiller i verden.
PSG-fløjen Ousmane Dembele toppede CIES Football Observatorys undersøgelse som den mest kreative spiller i verden.Profimedia
Hvem er den mest kreative fodboldspiller i verden? Det er et svært spørgsmål at besvare objektivt, men CIES Football Observatory i Schweiz har gjort noget for at besvare det ved at bruge analytiske data fra det italienske firma Wyscout.

I en ny rapport har CIES Football Observatory listet de 100 mest chanceskabende spillere.

Listen blev udviklet ud fra Wyscout-data. Det blev beregnet ved at tilføje antallet af nøgleafleveringer og forventede assists pr. 90 minutter og derefter vægte resultaterne efter det sportslige niveau i de spillede kampe.

Kun fodboldspillere, der har spillet mindst 630 minutter i den hjemlige liga for det samme hold i den nuværende sæson, blev taget i betragtning i undersøgelsen.

Øverst på listen er Paris St-Germains fløjspiller Ousmane Dembele med Leroy Sane (Bayern München) på andenpladsen og Nico Williams (Athletic Club) på tredjepladsen.

Interessant nok er Nico Williams' bror Inaki også i top 10 - kreative gener, ser det ud til.

Kylian Mbappe (PSG) og Moussa Diaby (Aston Villa) fuldender top fem på listen, hvilket betyder, at tre franske landsholdsspillere er blandt de fem førende.

Federico Dimarco (Inter) og Kieran Trippier (Newcastle) er de bedst rangerede forsvarsspillere i verden.

De tre bedste spillere under 23 år er de førnævnte Williams efterfulgt af Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) og Johan Bakayoko (PSV Eindhoven).

Alex Baena (Villarreal) og Georginio Rutter (Leeds United) er også blandt de fem bedste U23-spillere.

I alt 33 ligaer optræder i top 100, og flest spillere kommer fra den engelske Premier League (16), hvor Diaby ligger foran Mohamed Salah (Liverpool) og Bruno Fernandes (Manchester United).

Serie A er den næstmest repræsenterede liga. De tre bedste er Dimarco, Domenico Berardi (Sassuolo) og Felipe Anderson (Lazio).

CIES Football Observatory er en forskningsgruppe inden for International Centre for Sports Studies (CIES), et uafhængigt studiecenter beliggende i Neuchatel, Schweiz. CIES Football Observatory har specialiseret sig i statistisk analyse af fodbold.