Pep og City klæder ten Hag og United af i Manchester: Haaland dominerer, Foden tryller

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Pep og City klæder ten Hag og United af i Manchester: Haaland dominerer, Foden tryller

Erling Haaland havde som minimum tre grunde til at juble søndag aften på Old Trafford.
Erling Haaland havde som minimum tre grunde til at juble søndag aften på Old Trafford.Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix
Manchester City var suveræne, da de søndag aften mødte Manchester United i et normalt intenst lokalopgør. Intensiteten kom aldrig for alvor, for Pep Guardiolas mandskab sejrede uden de store kvaler med 3-0 på Old Trafford, hvorfor Erik ten Hag altså på ny måtte indkassere et Premier League-nederlag.

Det blev aldrig nogensinde tæt, da historiens Manchester-derby nummer 191 søndag aften blev afviklet på Old Trafford. 

Efter 90 minutter måtte Erik ten Hags tropper, med både danske Christian Eriksen og Rasmus Højlund i startopstillingen, traske slukørede i omklædningsrummet, fragtende et resolut nederlag på 0-3 i de slidte røde bæreposer. 

For der er sandelig ikke meget at juble over i den traditionsrige og historiske storklub for tiden, søndagens nederlag allerede nummer fem i Premier League i denne sæson ud af 10 mulige, sejre og nederlag delt i porten, fem af hver slags. 

Omvendt kunne Pep Guardiola tilfreds trykke sin hollandske kollega i hånden og sætte point nummer 22, 23 og 24 på kontoen, båret frem af en dominerende indsats, hvor udeholdet var i en klasse for sig både målt på spil, chancer, og, ja, naturligvis scoringer. 

Den første af disse kom før der var end var spillet en halv time af kampen, da det føromtalte danske angribertalent Rasmus Højlund hev fat i Rodri i forbindelse med et hjørnespark, og efter at have konsulteret flimmerkassen på VAR-foranledning valgte dommer Paul Tierney at pege på pletten. 

Flere Manchester City-spillere var søndag aften i hopla på Old Trafford.
Flere Manchester City-spillere var søndag aften i hopla på Old Trafford.Flashscore

Her kunne André Onana i United-buret ikke udsætte den norske monsterangriber Erling Haaland for samme skæbne, som han forleden udsatte FC Københavns Jordan Larsson for. Larsson brændte, Haaland scorede, føring til Peps tropper. 

Og blot få minutter efter pausen fik Haaland på ny bragt sig på tavlen, scoring nummer 65 i 68 kampe for Manchester City for den høje spidsangriber, der satte pandebrasken på et velslået indlæg fra en ekstremt velspillende Bernardo Silva

Også Manchester Citys helt egen don, ’Stockport Iniesta’ Phil Foden, var i absolut hopla og bød igen og igen ind med flotte detaljer med bolden for fødderne. Netop Foden lukkede med 10 minutter tilbage af kampen med scoringen til 3-0, oplæg fra den dobbelte målscorer Haaland. 

I overtiden var Antony ved at lade sine følelser koge over, da udeholdet uden problemer spillede bolden rundt i de velkendte trekanter, langt fra at lade sig stresse af Uniteds uorganiserede presspil, så da indskiftede belgiske Jérémy Doku trillede lidt med bolden, sparkede den brasilianske United-spiller først ud og herefter slog ud efter belgieren, men brasilianeren slap allernådigst med en advarsel. 

Bernardo Silva blev efter 3-0-sejren kåret som kampens spiller for Manchester City.
Bernardo Silva blev efter 3-0-sejren kåret som kampens spiller for Manchester City.Opta by Statsperform & Paul Ellis/AFP

Med søndagens sejr har Manchester City vundet fire af de seneste fem indbyrdes opgør mod bysbørnene fra Manchester United, herunder afklapsninger på 3-6 og 1-4 foruden dagens tremålsnederlag. 

Sejren bringer samtidig Manchester City op på en øjeblikkelig tredjeplads i Premier League, to point fra Ange Postecoglous ubesejrede Tottenham Hotspur og à point med Pep Guardiolas protegé i Arsenal, Mikel Arteta

For United ser det straks værre ud, Erik ten Hag og Co. således nu på en ottendeplads med 15 point i 10 kampe, i øjeblikket otte point efter Liverpool, der indtager den fjerdeplads, der er yderste mandat til Champions League i næste sæson. 

Onsdag møder ten Hags tropper Newcastle United på Old Trafford i EFL Cuppen, inden en tur til Craven Cottage til kamp mod Fulham venter lørdag 4. november. For Citys vedkommende bliver næste opgave ligeledes samme lørdag, hvor Guardiola får besøg af Philip Billing og Bournemouth på Etihad Stadium.