Man City vandt komfortabelt over Burnley i Premier League-åbningen

Haaland og Rodri kom på måltavlen for City.
Haaland og Rodri kom på måltavlen for City.AFP
En nådesløs Erling Haaland scorede to gange i første halvleg, og han fik således nyoprykkede Burnley ned på jorden igen, da Manchester City vandt 3-0 i en underholdende optakt til Premier League-sæsonen 2023/24 (PL) på Turf Moor.

City-legenden og den nuværende Burnley-boss Vincent Kompany gav debut til fem nye spillere i deres længe ventede tilbagevenden til den bedste række.

Det var der ikke hos gæsterne, som lod begge deres sommerindkøb sidde på bænken, da de går på jagt efter en hidtil uset fjerde PL-titel i træk.

Alt gik som det plejer, og det tog sidste sæsons 36-måls-maskine Haaland lidt over tre minutter at kickstarte denne sæsons målkonto.

Bolden blev sendt videre til Kevin De Bruyne efter et hjørnespark, hvis dybe indlæg blev headed tilbage på tværs af målet af Rodri, så Haaland kunne prikke bolden i mål og afslutte en minitørke på syv kampe uden mål.

Det var en brat opvågning for The Clarets, som svarede godt igen med et par forsøg, før de blev opmuntret af, at Citys talisman De Bruyne desværre måtte udgå med en skade.

IsærZeki Amdouni skabte alle mulige problemer for City-forsvaret, men på trods af alle hans fine detaljer, er det målscoring, der gælder, og Haaland fordoblede nådesløst udeholdets føring inden pausen.

Nordmanden viste sin hensynsløshed og sparkede første gang fra indersiden af feltet via overliggeren med sin blot niende berøring i halvlegen.

Med kun ét mål i de seneste otte H2H-kampe vidste Kompany, at det var op ad bakke mod et hold, der ikke ville vise nåde.

Pep Guardiolas mandskab var ikke i humør til at tillade et comeback, og efter at have testet målmand James Trafford to gange i træk, afgjorde Rodri definitivt kampen, da han hamrede bolden i mål, efter den blev sendt ind i feltet.

Burnleys store aften var ødelagt, og deres problemer blev forværret i overtiden, da Anass Zaroury blev udvist for en høj tackling på Kyle Walker dermed og fuldendte en ærgerlig tilbagevenden til den bedste række.

Flashscore Man of the Match: Erling Haaland (Manchester City)