Premier League-optakt: Er City rystet over nøglespilleres afgang?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Premier League-optakt: Er City rystet over nøglespilleres afgang?

Man City-boss Guardiola øjner endnu en titel
Man City-boss Guardiola øjner endnu en titelProfimedia
Manchester City afsluttede en fantastisk sæson sidste gang ved at vinde the treble og dermed vinde Premier League for tredje år i træk - kan de gå skridtet videre og blive det første hold til at vinde fire sæsoner i træk?

The Cityzens måtte ud i et ret stort comeback sidste år for at tage ligatitlen fra Arsenal - som på et tidspunkt havde et forspring på otte point i forhold til Pep Guardiolas mandskab.

Som det er set utallige gange med City i løbet af de sidste par år, steg de til det krævede niveau og dominerede ligaen i de sidste fem måneder af sæsonen ved at vinde 17 af deres 22 Premier League-kampe i 2023.

Sammen med et tredje ligatrofæ i træk og sejre i FA Cuppen og Champions League fik Guardiolas hold en mere succesfuld sæson, end mange havde forestillet sig.

Et genialt systemskifte muliggjorde deres utrolige sæsonafslutning, da mestrene valgte at indsætte fire centrale forsvarsspillere og give John Stones en mere fri rolle, som de fleste modstandere ikke kunne håndtere.

Selvfølgelig hjalp 36 ligamål fra Erling Haaland også på det samlede billede.

Haalands utrolige ligarekord i 2022/23
Haalands utrolige ligarekord i 2022/23Flashscore

Et anstændigt vindue (indtil videre)

Den tidligere nævnte beslutning om at spille med fire centrale forsvarsspillere havde en stor indflydelse på Citys succes og vil sandsynligvis være den platform, hvorfra de starter en ny titeludfordring i sæsonen 2023/24.

Erhvervelsen af Josko Gvardiol - bredt betragtet som det bedste kommende forsvarstalent i Europa - vil kun hjælpe dem yderligere og er en opgradering af de nuværende forsvarsspillere Nathan Ake og Manuel Akanji.

Der, hvor City måske er kommet til kort i løbet af sommervinduet, er med deres afgange.

Anføreren Ilkay Gundogan valgte at tage til Barcelona, da hans kontrakt udløb, Riyad Mahrez tog imod et tilbud om at spille i Saudi Pro League, og andre af Citys stjerner er blevet sat i forbindelse med et skifte væk.

Kyle Walker, Bernardo Silva og Aymeric Laporte har alle vist tegn på, at de ønsker nye udfordringer i deres karriere, men i skrivende stund er ingen af dem rejst endnu.

Citys vigtigste opgave er at holde på disse spillere - især Walker og Silva - som er næsten uerstattelige.

At erstatte Gündogan med Mateo Kovacic kan vise sig at være en god forretning, men det næste skridt er, at en angriber kommer ind og udfylder det tomrum, som Mahrez efterlader.

Michael Olise og Lucas Paqueta er begge blevet nævnt, men der er endnu ikke kommet nogen seriøs aktivitet.

Vigtigheden af ungdom

Citys jagt på en fjerde ligatitel i træk vil blive påvirket af det tunge program, der følger med at deltage i alle fire turneringer i løbet af sæsonen (EFL Cup, FA Cup og Champions League).

Med det følger behovet for rotation i løbet af kampene - noget Guardiola nu er berygtet for - og masser af spillere skal bruges i løbet af sæsonen.

En almindelig misforståelse med mestrene er deres dybde i antal, sammenlignet med deres dybde i kvalitet.

De endte faktisk med at have den mindste trup i ligaen i sidste sæson med kun 22 seniorspillere (om end af meget høj kvalitet) efter januar, som er blevet forstærket i denne sæson af en række tilbagevendende lejesvende og unge talenter, der er brudt igennem.

De har erstattet afgange med et par nye tilføjelser, men mange af pladserne på holdet vil blive udfyldt af yngre spillere.

Cole Palmer, Rico Lewis, James McAtee og Oscar Bobb viste sig alle meget frem i pre-season og er navne, som fansene bør holde øje med i den nye sæson - med masser af muligheder for at imponere i alle turneringer.

Hvor sandsynligt er en 'quadrouple' af mesterskaber?

Intet hold har nogensinde vundet Premier League fire år i træk - meget få har nogensinde vundet tre i træk.

City har de bedste forudsætninger for endelig at vinde Premier League fire år i træk, da de har mange verdensklassespillere og en verdensklassemanager.

Når det er sagt, er Guardiolas hold blevet rystet af afgangen af et par nøglespillere og er uden tvivl i en dårligere position sammenlignet med starten af sommeren.

Selvom det vil være en faktor, er der en række talentfulde spillere i klubben, som kan tage over efter dem, der forlader klubben, og det ville være naivt at tro, at de vil få det svært efter blot at have mistet to spillere - især med de forstærkninger, der er kommet til holdet i løbet af sommeren, og potentialet for yderligere signings.

Den største trussel mod en fjerde titel i træk ligger ikke hos City, men snarere hos dem, der jagter dem.

Både Arsenal og Manchester United har forstærket sig markant i løbet af transfervinduet og vil forsøge at lukke hullet mellem dem selv og toppen af tabellen - for ikke at nævne en mulig genopblomstring fra hold som Liverpool og Chelsea.

De nye Arsenal-signings Declan Rice, Kai Havertz og Jurrien Timber
De nye Arsenal-signings Declan Rice, Kai Havertz og Jurrien TimberProfimedia

De har også endnu en hel sæson med erfaring under bæltet, og da begge har relativt unge hold, er den eneste vej sikkert op for begge klubber.

På trods af alt dette synes der stadig at være en urokkelig følelse af, at City bare er for gode, og det er et bevis på, hvordan de har klaret sig siden ansættelsen af Guardiola i 2016.

Mens sidste sæson ikke var "let", bliver det helt sikkert meget sværere for mestrene denne gang.

Citys Premier League-kampagne begynder på fredag med en tur til Burnley - følg kampen her med Flashscore.