Kan clean sheet i Burnley skabe den bedste udgave af Andre Onana i Manchester United?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Kan clean sheet i Burnley skabe den bedste udgave af Andre Onana i Manchester United?
Vi har endnu til gode at se det bedste af Onana i United.
Vi har endnu til gode at se det bedste af Onana i United.
Profimedia
Det har ikke været den start på livet i Manchester United, som Andre Onana havde håbet på, men lørdagens 1-0-sejr over Burnley kan være begyndelsen på hans genopblomstring.

Manchester Uniteds tiltrængte sejr på Turf Moor satte en stopper for en dårlig stime med tre nederlag i træk. Med de tre point fulgte et clean sheet til den nye målmand Andre Onana - hans første siden sejren over Wolves på åbningsdagen.

Den kamp huskes ikke for hans første Premier League-udekamp på Old Trafford, men i stedet for det faktum, at mange mener, at han burde have inkasseret et straffespark for at have tumlet sammen med angriberen Sasa Kalajdzic sent i kampen.

Onana var heldig ikke at brænde et straffespark i sin debut.
Profimedia

På en eller anden måde slap han for straf den aften på trods af en VAR-gennemgang, men han har ikke undgået intens granskning i ugerne siden efter en uinspireret start på sin Manchester United-karriere.

Før lørdagens triumf i Lancashire havde United indkasseret 14 mål i blot fem kampe med Onana som målmand, og den tidligere Inter-stjerne har taget en stor del af skylden for sin rolle i den stime.

På den ene side er det forståeligt i betragtning af hans forfærdelige tilbageløb og snublen, der tillod Forests Taiwo Awoniyi at åbne scoringen i sidste måneds ikke overbevisende 3-2-sejr. Og så var der de svage forsøg på at afværge skud fra spillere som Arsenals Declan Rice og Brightons Joao Pedro - skud, som burde have været mulige at stoppe.

Men det virkelige lavpunkt kom i kampen mod Bayern München i sidste uge, hvor Onana tillod Leroy Sanes tamme forsøg at glide under ham, hvilket i sidste ende kostede United et afgørende Champions League-resultat på udebane.

"Jeg har meget at bevise," sagde Onana i sidste uge, da han reflekterede over sine første par måneder i klubben. "Min start i Manchester har ikke været god, eller som jeg gerne ville have det."

Få mennesker vil være uenige. Det er indlysende, at individuelle fejl som den i München skal udbedres hurtigt. Men hans start i klubben har været hæmmet af de kollektive præstationer fra dem, der var foran ham.

Når alt kommer til alt, baseret på Premier League Post-shot xG (PSxG) data, som er en Expected Goals metric baseret på kvaliteten af et skud på mål, har Onana præsteret på stort set niveau indtil videre i denne sæson på trods af lejlighedsvise brølere og lukket 10 ligamål ind (hvoraf det ene var et selvmål) fra en PSxG på 9,4 ifølge Fbref.

Hvis vi åbner op for den statistik yderligere ved hjælp af samme model, fremstår Onana faktisk som en mere end glimrende shot-stopper. I 107 kampe i de fem hjemlige sæsoner fra 2018-23, med Ajax og Inter, forhindrede han seks mål mere, end den gennemsnitlige målmand ville forventes at gøre.

Onanas rolle i at hjælpe Inter Milan med at sikre otte clean sheets i Champions League i sidste sæson, hvor han satte ny klub- og turneringsrekord, bør heller ikke glemmes.

Virkeligheden er, at uanset Onanas egne individuelle fejl, har United simpelthen været for nemme at spille igennem og har ikke givet ham den slags beskyttelse, man kunne forvente af en klub med Champions League-ambitioner.

Onana var med til at føre Inter til Champions League-finalen i sidste sæson.
Profimedia

Kun fem Premier League-hold - Fulham, West Ham, Sheffield United, Wolves og Bournemouth - har indkasseret flere skud på mål end Manchester United i denne sæson (33). Som en konsekvens heraf har Onana lavet det fjerdehøjeste antal redninger (24).

Erik ten Hag har ikke været i stand til at finde den rette balance på sit hold i store dele af sæsonen indtil videre, og det må han tage en del af ansvaret for. Hollænderens opgave er dog ikke blevet lettere af, at nøglespillere har været ramt af mange skader.

Sofyan Amrabat, der blev hentet ind for at styrke Uniteds midtbane, har ikke sparket til en bold. Raphael Varane, Luke Shaw og Tyrell Malacia har også været ude i længere perioder, hvilket har svækket forsvaret.

Deres tilbagevenden bør hjælpe, og lørdagens præstation var bestemt et skridt i den rigtige retning. Mod Burnley var Uniteds xG imod på 1,1 det laveste hidtil i denne sæson, mens deres fire skud på mål også var det laveste i denne sæson.

Mere robuste præstationer som den kan give Onana platformen til at finde sit groove på Old Trafford og begynde at vise, hvorfor United gjorde ham til deres mål nr. 1 sidste sommer.