Holder snor i topstriden: City afværger katastrofe mod hårdtkæmpende oprykkere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Holder snor i topstriden: City afværger katastrofe mod hårdtkæmpende oprykkere

Jack Grealish scorede det afgørende mål i søndagens opgør på Kenilworth Road.
Jack Grealish scorede det afgørende mål i søndagens opgør på Kenilworth Road.Isabel Infantes/Reuters/Ritzau Scanpix
Manchester City fik søndag sat en stopper for sin sejrløse stime, da de ude mod oprykkerne fra Luton Town fik tilkæmpet sig en tiltrængt 2-1-sejr. Dermed holder de forsvarende mestre snor i Liverpool og Arsenal i mesterskabskampen.

Uden holdets norske superstjerne Erling Haaland, der var ude af søndagens opgør med en skade, lignede det for en stund, at Manchester City skulle smide dyrebare point ude mod oprykkerne fra Luton Town i et opgør, som Pep Guardiola formentlig ikke havde forestillet sig at kunne tabe. 

For hjemmeholdet kom nemlig foran, og de forsvarende engelske mestre havde mere end almindeligt svært ved at bryde gennem Rob Edwards’ stærkt organiserede og kompakte defensiv, på det lige så kompakte Kenilworth Road. Alligevel endte Guardiola og Co. med en sejr på 2-1.

Hjemmeholdets scoring faldt dybt i overtiden af første halvleg, hvilket måske var årsagen til, at flere medlemmer af Citys stab, herunder chef Guardiola, efterfølgende brokkede sig gevaldigt til kampens fjerdedommer. 

Ikke desto mindre fik målet altså lov til at stå, pandet ind af store og bomstærke Elijah Adebayo, der ved bageste stolpe steg til vejrs og stangede et velplaceret indadskruet indlæg fra erfarne Andros Townsend ind bag Ederson. Et mål der lige så vel kunne være blevet scoret af Erling Haaland på oplæg fra Bernardo Silva.

Men bagud var nu altså Manchester City, og i anden halvleg spillede gæsterne fra det nordengelske da også med anderledes hast og intensitet i spillet. Særligt midtbanestjernen Rodri trådte i karakter, og da udligningen faldt efter pausen, var det netop spanieren, der sørgede for at skabe scoringen. 

I et vertikalt løb med bolden for fødderne kom spanieren helt ind i Lutons straffesparksfelt, og efter en mislykket dribling og lidt tumuligt havnede bolden for fødderne af føromtalte Bernardo Silva, der køligt bugserede bolden i modsatte hjørne, langt uden for Thomas Kaminskis rækkevidde. 

Manchester City havde ikke nemt ved at få hul på bylden mod Luton Town.
Manchester City havde ikke nemt ved at få hul på bylden mod Luton Town.Flashscore

Det vindende mål var ligeledes en semirodet affære, skabt af argentinske Julián Álvarez på den mest Julián Álvarez-agtige måde. Den forsvarende verdensmester erobrede nemlig bolden med sit ansigt, med sin hage, tog et løb i dybden, lagde bolden på tværs, hvor Teden Mengi strakte sig for at nå bolden.

Bolden fik Mengi ikke fat i. Til gengæld fik han erhvervet sig en krampe. Og samtidig kunne Jack Grealish erhverve sig en scoring. Englændernes tredje i Premier League-regi i denne sæson. Sat ind med det kolde venstreben, gennem stængerne på en sagesløs Kaminski. 

Selvom hjemmeholdet i flere omgange forsøgte at sætte de engelske mestre under pres, så var det ikke muligt for oprykkerne at opretholde en bemærkelsesværdig stime, der lød på syv hjemmebanesejre i streg over de forsvarende engelske mestre, en stime der selvsagt lægger adskillige årtier tilbage i tiden, og som nu altså er slut. 

Slut er mesterskabskamp ingenlunde, for med sejren sørger de forsvarende mestre fra City nemlig for at holde snor i Liverpool og Arsenal, der ellers kunne være stukket gevaldigt af fra Pep Guardiolas tropper, hvis det var blevet til nederlag på Kenilworth Road. 

Fjerdepladsen indtager Manchester City således nu, to point efter Unai Emerys sensationelt præsterende Aston Villa, tre point efter Mikel Artetas Arsenal, fire point efter Jürgen Klopps Liverpool. For Luton betyder nederlaget, at man fortsat indtager placeringen som nummer 18.