Fra rygtebørsen: Xabi Alonso venter på Real Madrid, United planlægger massiv oprydning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Fra rygtebørsen: Xabi Alonso venter på Real Madrid, United planlægger massiv oprydning
Xabi Alonso er på Real Madrids radar
Xabi Alonso er på Real Madrids radarReuters
Xabi Alonso, kongen af Tyskland, venter på Real Madrid, Romelu Lukaku til Saudi-Arabien kan ske denne sommer, og Chelsea er tiltrukket af Roberto De Zerbi. Her er nogle af de vigtigste historier fra de sidste par dage på transfermarkedet fra Tribal Footballs transferekspert Rudy Galetti.

Xabi Alonsos fremtidige skifte

Bayer Leverkusen blev tyske mestre for første gang i deres historie. Et sensationelt resultat, først og fremmest takket være træner Xabi Alonsos ekstraordinære arbejde. For blot et par uger siden overraskede hans beslutning om at blive i Bayer Leverkusen igen i næste sæson mange, især Liverpool og Bayern München, der begge havde ham som deres førstevalg i deres søgen efter nye trænere.

Men valget af den spanske manager var forudsigeligt, især i lyset af det scenarie, der vil udspille sig næste år. Alonso har faktisk allerede en karrierevej i tankerne: endnu et år i Bayer Leverkusen og derefter blive Carlo Ancelottis arvtager i Real Madrid.

Ikke for ingenting har der allerede været adskillige kontakter direkte med præsident Florentino Perez, og selvom der stadig er mere end et år tilbage, er afstanden til at nå en mundtlig aftale ganske minimal. Alonso er virkelig overbevist af den spanske klubs projekt, som - ud over stor kvalitet - i stigende grad er baseret på anvendelsen af de mest talentfulde unge spillere i verden, og det repræsenterer en stor, magnetisk tiltrækningskraft for den spanske manager.

Lukaku er ønsket i Saudi-Arabien

Romelu Lukaku er en af de bedste spillere på radaren i den saudiske liga. Den belgiske angriber vender tilbage til Chelsea efter en sæson på lån i Italien, men efter al sandsynlighed bliver han der ikke længe.

Hans tid hos Roma slutter i juni, det er sikkert, og et definitivt farvel til Chelsea ser ikke ud til at være så umuligt. Faktisk betragter nogle saudiske klubber - især Al Ittihad, men ikke kun dem - Lukaku som et af de vigtigste mål for næste sæson og har allerede indledt samtaler både med hans agent og med Chelsea, som ønsker at sælge angriberen permanent.

Allerede sidste sommer forsøgte Al Hilal, før de købte Aleksandar Mitrovic, at overbevise Lukaku om at slutte sig til Saudi Pro League, men i sidste ende foretrak han at blive i Europa. Scenariet har dog ændret sig, og efter hans sidste oplevelse i Serie A ser han ud til at være åben for at tilslutte sig et godt projekt fra Saudi næste sommer.

Naturligvis forventes der ingen problemer fra Chelseas side, ligesom sidste år: The Blues er ivrige efter at skille sig af med spilleren så hurtigt som muligt.

Lukakus seneste sæsoner
Lukakus seneste sæsonerFlashscore

Hård kamp forventes om Gudmundsson

Albert Gudmundsson tiltrækker sig opmærksomhed fra mange engelske klubber, herunder Tottenham. Spurs er på udkig efter en ny angriber til at styrke angrebet i næste sæson, og Genoa-spilleren er på deres liste.

Indtil videre ser Tottenhams prioritet ud til at være Santiago Gimenez - kontakter med Feyenoord har stået på i ugevis - men Gudmundsson ville blive det første alternativ, hvis der ikke blev nogen aftale med mexicaneren.

Men der er masser af konkurrence om islændingen: Inter, for eksempel, har allerede taget vigtige skridt i retning af kontakt til både spilleren og Genoa. Nerazzurri presser på, og der forventes nye kontakter med Genoa i de kommende uger for at udforske de økonomiske detaljer.

Rossoblu har på deres side i de seneste uger bedt om information om Mattia Zanotti - nu udlejet til St. Gallen i Schweiz - da fremtiden for Djed Spence ikke allerede er defineret. En mulighed kunne derfor være at inkludere Zanotti i handlen for at sænke prisen på Gudmundsson, men det er stadig for tidligt at sige.

Kontakten vil fortsætte i løbet af de næste par uger: så Inter er fuldt ud med i kapløbet, men Tottenham og andre engelske klubber kan fortsætte med at håbe, for lige nu kan alt stadig ske.

Genoas Albert Gudmundsson tiltrækker sig seriøs opmærksomhed
Genoas Albert Gudmundsson tiltrækker sig seriøs opmærksomhedAFP

Chelsea tænker på De Zerbi

6-0-sejren over Everton har givet Chelsea, der har været ubesejret i Premier League i over to måneder nu, med det seneste nederlag i begyndelsen af februar hjemme mod Wolves, blod på tanden.

Derfor er der en chance for, at Mauricio Pochettino bliver på bænken hos de blå i næste sæson: FA Cup-resultatet og kvalifikationen til en UEFA-turnering vil være nøgleelementer, men i øjeblikket er fornemmelserne ret positive omkring den argentinske manager.

Men i tilfælde af hans farvel i juni er Roberto De Zerbi blandt navnene i kapløbet om at blive udnævnt som hans afløser. Den italienske træner følges også af blandt andre Liverpool, Manchester United og Bayern München, men det ser ud til, at alle disse klubber i sidste ende vil træffe forskellige valg. Så for den tidligere Shakhtar-manager ser Chelsea ud til at være den eneste mulighed for at sige farvel til Brighton efter denne sæson.

Som nævnt vil alt dog afhænge af de resultater, Pochettino opnår i de næste to måneder: alt er i hænderne på den argentinske træner, der med et trofæ og UEFA-kvalifikation bør redde sit job for endnu en sæson.

Robert De Zerbi (R) er en eftersøgt mand.
Robert De Zerbi (R) er en eftersøgt mand.Reuters

Manchester United planlægger en kæmpe oprydning

Manchester Uniteds transfermarked bliver helt sikkert intenst denne sommer: Der er planlagt flere udgange, og der forventes en mini-revolution i truppen.

Ud over at Raphael Varane nu er ude af De Røde Djævles planer, er Harry Maguire en anden forsvarsspiller, der kan sige farvel. West Ham fortsætter med at overvåge ham til næste sæson, og United er åbne for at lade ham gå til sommer. Et andet sikkert farvel er Sofyan Amrabat på midtbanen; den marokkanske spiller vender tilbage til Fiorentina, men efter al sandsynlighed kun midlertidigt, da nogle klubber i Italien og andre steder allerede har vist interesse for ham.

I angrebet er Mason Greenwoods situation stadig uafklaret: der er endnu ikke truffet en endelig beslutning om hans fremtid. En del af bestyrelsen går ind for, at han vender tilbage efter oplevelsen hos Getafe i Spanien. Af denne grund vil der i slutningen af sæsonen være et vigtigt møde mellem parterne for at diskutere hans skæbne mere detaljeret. For Greenwood vil meget også afhænge af Erik ten Hag: hans position er fortsat usikker, og United har - blandt andre - undersøgt situationen for Thiago Motta, som er tilbøjelig til at søge en oplevelse uden for Italien, hvis han ikke bliver i Bologna.

Også Christian Eriksen forventes at skulle have en alvorlig snak med klubben, i forhold til om danskerens ophold skal forlænges.

Endelig vil Anthony Martial forlade Manchester som en fri agent; indtil videre virker en tilbagevenden til Frankrig for angriberen som den mest sandsynlige mulighed.