Flyvende Arsenal holder trit med toppen med ny storsejr

Flyvende Arsenal holder trit med toppen med ny storsejrProfimedia
Arsenal har været forrygende den seneste måned, hvor det er blevet til fem sejre og en samlet målscore på 21-2.

Det er bundlinjen efter lørdagens meget overbevisende 5-0-sejr over bundholdet Burnley på Turf Moor.

Bukayo Saka blev som i sidste uges 6-0-sejr hos West Ham dobbelt målscorer, og han har nu lavet seks mål i de seneste fire kampe.

Med storsejren holder Arsenal trit med de andre tophold i Premier League.

Liverpool fører an med 57 point, Arsenal følger efter med 55 point, mens Manchester City har 52 point og to kampe i baghånden inden lørdagens møde med Chelsea.

Aston Villa er ny på fjerdepladsen, efter at angriberen Ollie Watkins med to træffere lørdag sikrede sit hold en 2-1-sejr over Fulham på udebane.

Tottenham indtog fjerdepladsen inden runden, men skuffede stort med 1-2 mod Wolverhampton, der havde den portugisiske midtbanespiller Joao Gomes som dobbelt målscorer.

Burnley - Arsenal - Kamp-statistik
Burnley - Arsenal - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

Pierre-Emile Højbjerg fik fem minutter plus tillægstid for Tottenham.

Arsenal var milevidt fra pointtab i Burnley lørdag.

Den norske kreatør Martin Ødegaard huggede topholdet foran 1-0 efter mindre end fire minutters spil, og kort før pausen øgede kantprofilen Bukayo Saka til 2-0 på straffespark.

Den engelske landsholdsprofil øgede også til 3-0 i starten af anden halvleg efter en smart dribling og en intelligent afslutning højt i målet.

Belgiske Leandro Trossard lavede siden sit fjerde mål i fem kampe, og tyske Kai Havertz bidrog med både assist og mål, inden Burnleys lidelser fik en ende.

Danske Jacob Bruun Larsen kom i aktion for Burnley efter 81 minutter og var i overtiden mand for et af Burnleys mest nærgående forsøg.

Det var Bruun Larsens optræden nummer 24 i denne sæson. 17 af dem har været som indhopper. Han står noteret for tre scoringer på 725 minutters spilletid.