Flashscore Awards: Ottemåls-drama mellem Manchester City og Chelsea er årets kamp

Chelsea fejrer scoring mod Manchester City
Chelsea fejrer scoring mod Manchester CityProfimedia
Vanvittig, dramatisk og alt derimellem - november måneds spændende 4-4-opgør mellem Chelsea og Manchester City er blevet kåret til Årets Flashscore-kamp i 2023.

Inden kampen havde Chelsea tabt seks gange i træk til Manchester City og ikke scoret et eneste mål i den periode, så få ville have forudset, at et sandt Premier League-målorgie ville udfolde sig på Stamford Bridge.

Men det var præcis, hvad der skete, da alt forsvarsspil blev kastet til side, og der blev scoret hele fire udlignende mål - det er kun femte gang, det er sket i en Premier League-kamp.

Premier League 'reklame'

Erling Haaland satte gang i tingene ved at omsætte, hvad der lignede et tvivlsomt straffespark, før kampen blev vendt på hovedet af Thiago Silva - som blev Chelseas ældste målscorer med sine 39 år - og den tidligere City-spiller Raheem Sterling.

Det var kun begyndelsen, for Manuel Akanji udlignede kort før pausen og afsluttede de første 45 minutter, der bølgede frem og tilbage, og som gav tilskuerne masser af underholdning.

Manuel Akanjis målsekvens mod Chelsea
Manuel Akanjis målsekvens mod ChelseaOpta by Stats Perform / Profimedia

Haaland scorede sit andet mål to minutter inde i anden halvleg, og selvom mange ville have satset på, at City ville overtage kontrollen, lod Chelsea sig ikke afskrække af det, da de slog tilbage igen og gjorde det til 3-3 ved Nicolas Jackson.

Kampen tippede tilbage til Citys fordel igen, da Rodri med et afrettet forsøg bragte dem foran 4-3 efter 86 minutter, og det lignede herefter en sikker sejr til gæsterne.

Og alligevel var der stadig tid til, at historien fik endnu et interessant twist, og det var med den nye Chelsea-darling Cole Palmer som hovedperson.

Palmer - et tidligere City-talent - skiftede til Chelsea i sommer og scorede det sidste mål på et straffespark i overtiden, så den hæsblæsende kamp endte 4-4.

Chelseas Cole Palmer jubler
Chelseas Cole Palmer jublerReuters

"Man møder et hold som (Manchester, Red.) City, men det var Chelsea, der ville vinde og være hovedpersonen," sagde Chelsea-manager Mauricio Pochettino.

"Jeg tror, at alle bagefter er så stolte over at være involveret i en kamp som i dag. Det viser, hvorfor Premier League er den bedste liga i verden."

"Det var en god reklame og en underholdende kamp for Premier League," sagde Manchester Citys træner Pep Guardiola.

"Begge hold ønskede at vinde. Jeg havde ikke forventet andet. Chelsea har et fantastisk hold og fantastiske spillere."

En gennemgang af statistikkerne fra kampen

Kaoset under hele kampen var tydeligt på banen, og det samme var tilfældet i statistikkerne.

Kampen i det vestlige London var ekstremt jævnbyrdig.

Som mange ville forvente, havde Manchester City størstedelen af bolden med 56 procent, men City var slet ikke så dominerende, som Guardiolas hold ellers typisk er.

Med hensyn til skud var det igen ret afbalanceret, da værterne fra Chelsea vandt den statistik med 17 mod 15, mens City havde ti af dem på mål sammenlignet med Chelseas ni, ifølge Wyscout.

Chelsea 4-4 Manchester City kampstatistik
Chelsea 4-4 Manchester City kampstatistikOpta by Stats Perform

Hvis man ser nærmere på kvaliteten af skuddene, oversteg begge hold med nød og næppe deres Expected Goals (xG) ved pausen, hvor City havde 1,57 mod Chelseas 1,28. Den tendens fortsatte i anden halvleg, dog med Chelsea i førersædet.

I alt blev der scoret otte mål med en samlet xG på 5,8, hvoraf størstedelen blev scoret af Chelsea, som fik 3,16 mod Manchester Citys 2,64.

City havde ført xG-kapløbet fra Haalands åbningsmål i det 25. minut og frem til Palmers udligning i det femte overtidsminut, hvor den norske angriber alene stod for 1,78 af sit holds slutresultat.

Kampen havde virkelig alt fra mål, straffespark, udligninger og - selvfølgelig - en smule VAR-drama i forbindelse med Haalands straffespark - alle ingredienserne til, at den kunne etablere sig som en øjeblikkelig Premier League-klassiker.