Pochettino med advarsel til Chelsea-fans om Nkunku: Han er ikke et quick fix

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Pochettino med advarsel til Chelsea-fans om Nkunku: Han er ikke et quick fix

Christopher Nkunku skiftede til Chelsea i sommer, men blev skadet under en pre-season tour.
Christopher Nkunku skiftede til Chelsea i sommer, men blev skadet under en pre-season tour.AFP
Mauricio Pochettino har opfordret Chelseas fans til ikke at forvente, at Christopher Nkunku (26) løser holdets problemer med det samme, mens den franske angriber forbereder sig på en mulig debut i tirsdagens Liga Cup-kvartfinale mod Newcastle.

Nkunku har endnu ikke spillet for klubben, efter han skadede sit knæ på deres pre-season tur til USA, få uger efter han kom til fra RB Leipzig for 450 millioner kroner.

Franskmanden, sidste sæsons topscorer i Bundesligaen, var udtaget til Pochettinos trup i lørdagens 2-0-sejr over Sheffield United, da holdet for første gang i mere end et år vandt to hjemmesejre i træk i Premier League.

Han kom ikke på banen, men er klar til at få sin debut tirsdag for Pochettinos hold, som havde svært ved at nedbryde deres modstander i weekenden.

"Jeg kan fortælle jer, at han måske kan spille 20 minutter," sagde Chelsea-chefen på sit pressemøde dagen før kampen.

"Sådan som jeg så ham før i lørdags, var jeg en til to procent i tvivl. Det var derfor, jeg ikke ville løbe en risiko.

"Jeg er nødt til at være 100 procent, så kan tingene ske."

Chelsea har scoret 28 mål i 17 ligakampe i denne sæson, men de er kommet i stimer, og holdet som ligger på 10. pladsen i Premier League, har slet ikke scoret i ligaen i løbet af september.

Pochettino opfordrede tilhængerne til at vise tålmodighed med deres nye angriber, som scorede 16 mål for Leipzig i sidste sæson.

"(Nkunku har kun trænet) i de sidste par uger, efter fire eller fem måneder udenfor," sagde argentineren. "Holdet har udviklet sig, og situationen har ændret sig.

"Min bekymring er at lægge for meget pres på ham, at sige 'nu er fyren ankommet, som kan få os til at vinde hver eneste kamp, som kan ændre alt'. Sådan tror jeg ikke, det kommer til at være.

"Han har brug for tid til at komme i form. Forhåbentlig spiller han i morgen og scorer tre mål, og så er han stabil. Men det vigtigste er ikke at lægge for meget pres på ham."

Nicolas Jackson er topscorer for Chelsea i denne sæson med otte mål i alle turneringer, mens Cole Palmer og Raheem Sterling hver har scoret seks mål.

Newcastle-træner Eddie Howe håber, at hans hold kan drage nytte af skuffelsen over at tabe sidste sæsons Liga Cup-finale mod Manchester United.

"Jeg er bare knust over, at vi ikke lykkedes med at vinde" sagde han.

"Jeg tror, det har hjulpet os til i år, og vi ved, at denne kamp bliver meget svær, men vi kender præmien, hvis vi kan komme igennem."

Chelsea-kampen på Stamford Bridge bliver Howes 100. kamp i spidsen for Newcastle, siden han blev ansat i november 2021.

"Jeg har elsket hvert sekund af det. Når man ser tilbage på en gruppe af kampe, er der så mange højdepunkter og minder.", lyder det fra Howe