Fanklubformand om Henderson til Ettifaq: "På sigt vil hans eftermæle ikke lide skade"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fanklubformand om Henderson til Ettifaq: "På sigt vil hans eftermæle ikke lide skade"

De to tidligere Liverpool-kaptajner ved kontraktunderskrivelsen.
De to tidligere Liverpool-kaptajner ved kontraktunderskrivelsen.Ettifaq
Er Jordan Henderson en hykler for den ene dag at promovere LGBTQ-rettigheder og den anden dag tage til Saudi-Arabien for at spille fodbold, når man kender til landets tvivlsomme holdninger til sagen? Det mener blandt andet den norske Liverpool-fanklub, men formanden for den danske, Alex Bruun, vil ikke gå så vidt. Men splittet er han. Spørgsmålet er, om englænderen vil fortsætte med at promovere menneskerettigheder "indefra".

Det er nu et faktum, at den mangeårige Liverpool-anfører Jordan Henderson i lighed med rekordskampsholderen James Milner, forlader klubben her til sommer.

Henderson meldte onsdag selv ud på de sociale medier, at han forlader klubben efter 12 sæsoner, og han har lyttet til sin tidligere holdkammerat Steven Gerrards kalden. Det betyder, at han tager til Al-Ettifaq, hvor Gerrard nu er træner.

For mange fans, både af Liverpool og af fodbold generelt, er netop det skifte svært at sluge. For Henderson har i flere sammenhænge udtrykt en stor støtte til LGBTQ-bevægelsen, og har generelt været meget vokal i forhold til beskyttelse af menneskerettigheder. To ting, der ikke kan siges at ligge højt på dagsordenen i Saudi-Arabien

Den norske Liverpool-fanklubs formand, Tore Hansen, har raset mod Henderson, som han har kaldt for “en hykler”, der har ødelagt sit ellers flotte eftermæle på Merseyside. 

Dansk fanformand er forstående overfor en sidste, stor "paycheck"

Så vidt vil Alex Bruun, der er formand for den danske gren af fanklubben, dog ikke gå. Men han understreger, at han udtaler sig som enkeltperson, da det ikke som sådan er noget, de har diskuteret indbyrdes - endnu. 

“Det er noget, jeg er ret splittet over. På den ene side, så er det rigtigt, at et skifte til Saudi-Arabien strider mod alt, hvad han tidligere har udtalt, men på den anden side, så forstår jeg godt lysten til at kunne få en stor, sidste hyre. Men omvendt, så ved jeg ikke, om jeg synes, at man som fodboldspiller nødvendigvis skal have en større, moralsk forpligtelse end andre mennesker, og samtidig kunne han se frem til en sæson uden særligt meget spilletid. Og det er ikke sjovt for en anfører,” siger Alex Bruun til Flashscore Nyheder.

Samtidig er han ikke enig i, at Hendersons eftermæle bliver ødelagt, i hvert fald ikke for alle. Og han maner også til ro, i forhold til, om hvorvidt midtbanespilleren vil fortsætte sit arbejde “indefra”, så at sige.

“Det ved man jo ikke, om han vil gøre. Og selvom han vil gøre det, så er det næppe noget, man ville høre meget om udefra. Han og James Milner har betydet så meget for klubben, at selvom det på kort sigt er skuffende, og at nogle vil være meget vrede på ham, så tror jeg, at det er et fåtal,” fortæller Alex Bruun, der ikke selv har læst indlæggene fra de norske fans endnu.

På spørgsmålet om, hvorvidt han hellere skulle have gjort som Lionel Messi, der takkede nej til en astronomisk hyre for i stedet at tage til Inter Miami, vil han ikke sammenligne de to, der da heller ikke har så meget til fælles spillemæssigt.

"I tilfældet Lionel Messi har du en spiller, der stadig leverer på ekstremt højt niveau, og som måske har ønsket at spille i en liga med højere kvalitet. Som sagt, så ville Henderson næppe spille meget i denne sæson, og han er på vej ned. Så at han udnytter muligheden for at få sig så stor en pose penge, det har jeg en vis forståelse for," siger fanklub-formanden, der dog også udstøder nogle hørbare suk undervejs i samtalen. 

For Henderson er en meget afholdt mand i klubben, på trods af alt.

"Han ankom til klubben som en stille og lidt genert 21-årig, og tolv år senere forlader han klubben som en af de helt store kaptajner. Så det er trist at se ham tage afsted, men med tiden, så vil de fleste tilgive ham sådan et skifte, tror jeg," slutter Alex Bruun til Flashscore.