Arsenal-legenden Ray Parlour om Declan Rices indflydelse, potentielle transfers og meget mere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Arsenal-legenden Ray Parlour om Declan Rices indflydelse, potentielle transfers og meget mere

Ray Parlour (L) i snak med fans i april 2023
Ray Parlour (L) i snak med fans i april 2023Profimedia
"Bookmakerne har Manchester City som favoritter til at vinde igen, og Liverpool gør det godt, men Arsenal vil helt sikkert være der eller deromkring," siger Ray Parlour, når han bliver konfronteret med spørgsmålet om, hvor optimistisk han er med hensyn til Arsenal og deres chancer for at afslutte deres 20-årige ventetid på Premier League-titlen.

Da Tribal Football sidst talte med Parlour i juli, var han forsigtigt optimistisk, og nu, tre måneder senere, er han ikke tilbøjelig til at strække sig længere end:

"De har helt sikkert en god trup" og "de har en rigtig god mulighed, hvis de kan forbedre deres fejl fra sidste sæson".

"Det er en lang og hård vej, og der vil være et par bump på vejen, men det hele handler om, hvordan man reagerer på de bump. Du skal reagere meget hurtigt og komme tilbage, det var det, vi var gode til på de hold, jeg spillede på med Arsenal. Når vi fik et tilbageslag, sørgede vi for, at den næste kamp var vigtig for os."

Har du set nogen tegn på, at de har forbedret sig fra sidste sæson?

"Tja, Declan Rice har været en fantastisk signing. Folk taler om, at han koster 900 millioner kroner, og hvor mange penge det er. Selvfølgelig er det mange penge, men folk taler ikke så meget om pengene nu, gør de?" spørger Parlour retorisk, før han drager en sammenligning.

"Det er lidt ligesom, da Liverpool skrev kontrakt med Virgil van Dijk. Det hele var: 'Åh nej, 700 millioner for en centerhalf, det kan du ikke gøre! Men hvis du kan hente en spiller, der kan bringe dig tættere på at vinde titler, er pengene givet godt ud efter min mening. Jeg vil meget hellere bruge 900 millioner på Declan Rice end at hente to spillere for 450 millioner hver."

Arsenals seneste resultater
Arsenals seneste resultaterFlashscore

Hvor tilfreds er du med truppen indtil videre?

"Jeg er virkelig glad for, at de har beholdt Gabriel og (William) Saliba. Sidstnævnte har forbedret sig igen i denne sæson. Det eneste område, hvor Arsenal måske er en smule tyndt besat, er på centerforwarden. I min tid i Arsenal havde vi altid fire førsteklasses angribere, og en sæson havde vi endda fem!

"Jeg ved, at de har spillere som (Leandro) Trossard og (Gabriel) Martinelli, men de er bedre som kantspillere efter min mening, så måske er det noget, Edu og Arteta skal kigge på og se, hvem der er til rådighed."

Eddie Nketiah kom ind og scorede tre mål mod Sheffield United, har han det, der skal til for at være førstevalg i front?

"Det håber jeg, det var strålende for ham at få sit første hattrick, og jeg håber, han kan fortsætte med at udvikle sig til en topangriber. Men igen, hvis én bliver skadet, som Gabriel Jesus er nu, har de kun én rigtig angriber, og det ser lidt tyndt ud.

"Angribere vinder kampe, så enkelt er det, og når man har to klasseangribere oppe foran, har man altid en god chance for at score. I min tid havde Arsene Wenger nogle gange tre i front, og vi vidste, at vi ville score med dem."

Nketiahs statistik i de seneste sæsoner
Nketiahs statistik i de seneste sæsonerFlashscore

Da vi talte sammen sidst, udtrykte du håb om, at Declan Rice ville komme mere med frem, end da han var i West Ham. Kan du lide, hvad du ser indtil videre?

"Jeg synes, han skal blande det lidt mere. Vi vil alle gerne se Rice gå mere med frem, og hvis han spillede sammen med Partey, som også er stærk i defensiven, ville vi måske se ham gå endnu mere med frem som en Roy Keane-type, boks-til-boks. Jeg nød bestemt hans første mål, men han kan stadig score et par stykker mere."

David Seaman og Arsene Wenger skældte lidt ud på Mikel Arteta over hans plan om at rotere målmændene. Hvor står du i det spørgsmål?

"For at være ærlig, så synes jeg ikke, at Aaron Ramsdale har gjort ret meget forkert. Jeg er ikke meget for at rotere målmændene. Jeg går ind for en fast bagkæde, som jeg kalder det, med målmændene og de fire forsvarsspillere, som vi havde i min tid. Det er det fundament, man bygger holdet på, og jeg synes, man skal lytte til Arsene Wenger her, han er en topmanager."

Thomas Partey er blevet sat i forbindelse med Juventus. Har Arsenal råd til at miste ham?

"Tja, det ville ikke være ideelt, men hvis de ikke vil skrive en lang kontrakt med ham, som han ønsker, er det måske bedre at lade ham gå. Han har været en del skadet, og Arsenal vil måske ikke lægge de penge. Så det er måske bedre at lade ham gå og få nogle penge for ham. Det handler også om at få balance i regnskabet, for de brugte mange penge i sommer.

"Det er den samme situation som med Granit Xhaka. Hvis du mister ham, så mister du ham, og lad os så komme videre med det, men i en ideel verden, hvis du vil vinde titlen, ville Partey være en del af den trup."