Skiftende føringer giver FC Nordsjælland overhånden inden pokal-retur mod FCK

Marcondes skaffer FCN sejren i første pokalsemifinale
Marcondes skaffer FCN sejren i første pokalsemifinaleMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Superligaen tophold får set en del hinanden i den kommende tid. Efter FC Københavns 2-1 på hjemmebane for nylig, var det de regerende danske mestre, der havde håneretten inden onsdagens første af to semifinaler i Pokalturneringen.

Begge mandskaber havde et par nye ansigter med. Hos hjemmeholdet fra Farum, var der blandt andre blevet plads til Rocco Ascone og Mads Hansen, men FC København stillede op med Kalle Johnsson på mål og så blev det til en sjælden startplads til blandt andre Isak Bergmann Johanneson.

De to holds startopstillinger
De to holds startopstillingerFlashscore

Første store chance tilfaldt gæsternes Hakon Haraldsson, men Andreas Hansen i FC Nordsjælland-målet svigtede ikke.

Efter blot seks minutter var det en de nye, der fik prikket hul på bylden. På flot forarbejde fra Ascone, kunne Mads Hansen udplacere Johnsson med en flad afslutning. Hjemmeholdet var generelt mest på bolden og havde med flere flade indlæg fundet en recept til uro i københavnernes forsvar.

FC København var sjældne gæster omkring Andreas Hansens mål. Efter en halv time havde William Clem en flot afslutning fra 20 meter, da han flot holdt bolden nede, men Hansen afværgede igen for værterne.

Haraldsson var med ti minutter tilbage af første halvleg millimeter fra at udligne, men misbrugte det flotte indlæg fra landsmanden Johanneson på det skammeligste.

Gæsterne kom bedre med i anden halvdel af første halvleg. De fik lagt pres på nordsjællænderne, hvilket resulterede i nogle stressede afleveringer som københavnerne kunne erobre. Det lykkedes dog ikke at ændre på stillingen, der lød på 1-0 til FC Nordsjælland efter de første 45 minutter.

Stats på de første 45 minutter
Stats på de første 45 minutterFlashscore

FC København var bedst umiddelbart efter pausen. Jordan Larsson, der også før pausen havde været en af de bedre københavnere, fortsatte med at vise sig frem efter pausen.

Derfor var det bestemt heller ikke ufortjent, da gæsterne fik udlignet midtvejs i halvlegen. Indskiftede Mohamed Daramy sendte en afslutning afsted fra stående og på returen stod Diogo Goncalves klar og sendte bolden i nettet.

Ondt blev værre for hjemmeholdet små fem minutter senere. FCKs bedste mand Jordan Larsson blev spillet flot fri dybden og efterfølgende sendte han bolden utageligt i nettet og dermed satte svenskeren FC København i førersædet.

Det medførte et mindre krisemøde blandt hjemmeholdets spillere og de fik svaret lynhurtigt tilbage. Efter et hjørnespark og en række returer i luften, kunne midtstopperen Adamo Nagalo udligne til 2-2.

To minutter før tid indtraf dramaet. Efter et gennemsyn hos VAR gik dommer Jens Maae til skærmen og efterfølgende fløjtede han for straffe til hjemmeholdet for hånd på bolden.

Indskiftede Emiliano Marcondes trådte op og trods det at Johnsson valgte den rigtige side, strøg bolden i nettet og sikrede FC Nordsjælland en sejr på 3-2.