Lille og Marseille mødes i vital kamp om europæiske pladser lørdag aften

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Lille og Marseille mødes i vital kamp om europæiske pladser lørdag aften
Dimitri Payets og resten af Marseille-holdet skal kun hente sejr mere.
Dimitri Payets og resten af Marseille-holdet skal kun hente sejr mere.
Profimedia
Sæsonafslutningen nærmer sig i Ligue 1. Marseille er endnu ikke sikret en plads i Champions League, ligesom Lille, der heller ikke er sikre på at spille Conference League i næste sæson. Der er derfor masser på spil, når de to hold tørner sammen.

At kvalificere sig to gange i træk til Champions League er ikke sket siden 2009-2011 for Olympique Marseille. Det er en god ting, at de har chancen for at gøre det igen i 2023, men det er også et tegn på, at den sydfranske klub er på vej tilbage til den franske top.

Men lørdag aften venter Lille, der har været fint spillende i denne sæson og ligger lige nu på femtepladsen i Ligue 1.

De to holds placering i tabellen
Flashscore

En sidste lille indsats

Med 73 point efter 35 kampe kan Marseille være i gang med sin bedste sæson siden indførelsen af trepointnsreglen i den franske liga. De har aldrig før nået 80 point, men de kan nå op på 82 point, hvis de vinder de tre resterende kampe.

Det har derfor været en ganske fin sæson for Marseille, men de skal gøre alt for at tage andenpladsen tilbage fra RC Lens.

Marseille-træner, Igor Tudor, har i den grad været med til at føre klubben tilbage til den franske top. Den kroatiske træner, som er med i kampen om titlen som sæsonens bedste træner i Frankrig, har gjort et fremragende stykke arbejde.

Der er ingen tvivl om, at han er i stand til at forberede sine spillere på den bedst mulige måde til at møde Lille på Stade Pierre-Mauroy. Det er vigtigt at huske, at Marseille har været stærkere på udebane end hjemmebane gennem hele sæsonen.

Med undtagelse af stjernen Dimitri Payet, der har karantæne, og de langvarige skader har Tudor sine bedste spillere til rådighed til kampen. I sæsonens første opgør mod Lille i september vandt hans hold med 2-1. Og i de seneste år har det været meget lige mellem de to klubber. Marseille har dog ikke vundet ude mod Lille siden februar 2020.

Det er derfor tid til revanche, hvor en garanteret kvalifikation til Champions League er målet for holdet fra Marseille.

Kan Lille drille Marseille?

Det er den sidste svære kamp i sæsonen for Lille, og klubben ønsker uden tvivl at brillere foran deres fans lørdag aften.

Først og fremmest er Lille et voldsomt stærkt hjemmehold: De har ikke tabt på hjemmebane siden Nice var på besøg i slutningen af august. Lille er derfor det fjerdebedste hold i Ligue 1 på hjemmebane - kun Paris, Rennes og urørlige Lens er bedre på eget græs.

Selvom hjemmebanestatistikken er fremragende, så er den generelle form ret uregelmæssig og et nederlag kan naturligvis udelukkes. Bookmakerne har dog udpeget Lille som favoritter til opgøret.

Paulo Fonsecas tropper har - på trods af et ret gennemført og attraktivt koncept (meget vertikalitet, pres og rytme) - ikke formået at vise sig stærke nok mod ligaens store hold. Kun Monaco og Lens måtte give fortabt på Pierre-Mauroy. Det er stadig to flotte resultater, men det gør det svært at etablere sig i den absolutte top.

Endelig vil den portugisiske træner trods skaden til Edon Zhegrova kunne regne med sine bedste spillere. En spiller som Jonathan David, der siden sit hattrick mod Lyon ikke har været særlig strålende, kan få en stor rolle i kampen. I det, der ligner hans sidste store kamp med Lille, har canadieren al mulig grundtil og interesse i at levere en stor præstation.