Sæsonens smukkeste opgør? Franske tophold mødes i vigtig opgør

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sæsonens smukkeste opgør? Franske tophold mødes i vigtig opgør

Haise og Tudor, to mænd, der ser ud til at kunne lide hinanden.
Haise og Tudor, to mænd, der ser ud til at kunne lide hinanden.Profimedia
Lørdag aften kl. 21.00 venter sæsonens (måske) største kamp i denne Ligue 1-sæson. Tredjepladsen er vært for andenpladsen på Stade Bollaert, hvor der er lagt op til et glødende opgør, og belønningen er en god mulighed for at validere den direkte kvalifikationsbillet til næste sæsons Champions League.

Og der er mulighed for at blive vidne til sæsonens smukkeste kamp. Det er meget sandsynligt, da Lens og Marseille forfører os uge efter uge. Franck Haise og Igor Tudor har bevist, at de nok er de to bedste trænere i ligaen.

Læg dertil den afgørende vigtighed, og resultatet er en spændende kamp. Især fordi Bollaert-publikummet har bevist sin entusiasme og vanvid dag efter dag. Kan ikke vente til lørdag.

En fandens god hjemmebanefordel

Det er blevet sagt i flere uger nu, at Sang et Or er meget stærke på hjemmebane. Kun Nice og Lille har forhindret dem i at tage alle tre point. Sportsligt set har Franck Haises hold vist en vis dominans, et tegn på den nødvendige konsistens, der skal til for at kunne nå de europæiske pladser i slutningen af sæsonen. Og statistisk set er de det bedste hold i L1 på hjemmebane.

Med 14 sejre, 1 uafgjort og 1 nederlag har RCL samlet 43 point, fire mere end Paris Saint-Germain for eksempel. Desuden har Lens kun lukket 11 mål ind på Bollaert, hvilket er endnu et bevis på deres styrke. Derudover kan de bryste sig af at have et forbilledligt publikum, der hjælper dem i deres kampe.

Mod Monaco støttede tribunerne fyldt med nordframsle fans deres spillere storslået. Ved hver eneste aktion og hvert eneste mål rejste stadionet sig op og råbte som én. I en kamp som den mod OM vil dette tælle. Så ja, Phocéens kommer ikke til at være uoplagte i betragtning af det materiale, de har på Velodrome. Men der er helt klart en kamp på tribunerne.

"Vi er meget glade for at have kampe som denne at spille. Med fem kampe tilbage er vi lige bag OM, der har gang i en meget, meget stor sæson, hvilket betyder, at vi også har gang i en meget, meget stor sæson. Vi skal spille på Bollaert, på hjemmebane, det er et stort øjeblik at opleve. Om denne kamp er en finale? Finaler er, når der er et trofæ. Finalen er, når der er et trofæ, men der vil ikke være noget trofæ i slutningen af kampen," sagde Franck Haise på et pressemøde fredag.

Der er ikke tale om et trofæ ved kampens afslutning, sagde Franck Haise på et pressemøde fredag. Hvis vi kigger tilbage, kan vi desuden konstatere, at Lens ikke har vundet hjemme mod Marseille i ligaen siden 28. november 2009, en dårlig stime, som Sang et Or håber at kunne sætte en stopper for.

Gæsterne vil give alt, hvad de kan

"Mine spillere har aldrig trænet, som de har gjort i denne uge. Ærligt talt gjorde de det ikke let for mig, det var kompliceret for mig at have en idé om de elleve, jeg skulle starte med. Men det er godt at se denne lyst, denne indsats og denne koncentration," erklærede Igor Tudor på pressemødet før kampen.

Tonen er sat, Marseille-holdet vil ankomme til Nordfrankrig fuld af energi! Det er det, der skal give næring til den drømmekamp, der ligger foran os. Tudors spillere er godt klar over, hvad der er på spil. Det har dog ikke forhindret kroaten i at nedtone dette møde mellem RCL og OM.

"Det er en afgørende kamp, men ikke den afgørende kamp. Det er en afgørende kamp, men ikke den afgørende kamp. Der er stadig 15 point at vinde fra nu og frem til sæsonafslutningen," tilføjede Marseille-træneren.

Det er en afgørende kamp, men ikke den afgørende kamp, sagde han. 15 point skal der stadig vindes inden sæsonafslutningen. Men hvis det lykkes OM at vinde lørdag aften - hvilket er det (logiske) mål - kan det blive svært for Lens at komme tilbage og håbe på at tage andenpladsen. Det hold, der har mest at tabe, er RCL. Faktisk er hjemmeholdet favoritter, både statistisk set og ifølge bookmakerne.

Det er kun en indikation, for Olympiens er det bedste hold på udebane i denne sæson. Med 39 vundne point på udebane er de foran PSG's 37, som er det eneste hold, der har slået dem på udebane. Mødet er annonceret, opgøret vil sandsynligvis holde alt, hvad det lover, måske endnu mere på banen.

"Hvis jeg skal vælge en træner i Ligue 1, så har jeg den største respekt for ham (Franck Haise, red.). Jeg er sikker på, at han er en af de bedste i Frankrig," indrømmede Tudor torsdag.

To stærke trænere står over for hinanden lørdag aften, og de vil få gnisterne til at slå gnister. De står i spidsen for to meget offensive, meget vertikale hold, som byder på et drama, hvis respektive spillere uden tvivl er blandt ligaens bedste.