En ny Mbappé? 17-årig franskmand brillerer og fanger Real Madrids interesse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

En ny Mbappé? 17-årig franskmand brillerer og fanger Real Madrids interesse

Vil Kroupi blive en fodboldstjerne i verdensklasse?
Vil Kroupi blive en fodboldstjerne i verdensklasse?Profimedia
Den unge angriber, Eli Junior Kroupi på blot 17 år, er nyeste skud på stammen i den franske Ligue 1. Han har spillet fast for Lorient siden starten af sæsonen og holder jævnligt modstandernes forsvar beskæftiget.

Den nye Mbappé?

På trods af sin unge alder har han haft en enorm indflydelse på sit holds spil. Han har scoret tre mål og lavet to assists i sine syv kampe indtil videre, inklusive to skarpe afslutninger på Lyons mål i 3-3-kampen før landskampspausen. Han kan spille på venstre fløj og centralt i angrebet, selv i en underordnet rolle. Hans stil minder om Kylian Mbappé, og han er produktiv, så det er ingen overraskelse, at mange er begyndt at sammenligne ham med Frankrigs største stjerne.

Han brillerede allerede på Lorients reservehold i seneste sæson og fik sin debut på førsteholdet mod Marseille i april, og siden starten af den nuværende sæson har han været det klare valg i træner Régis Le Bris' opstilling. Eli Junior Kroupi er den yngste spiller i Lorients historie og også den yngste målscorer nogensinde. Hans førnævnte to mål betyder, at han er blevet den tredjeyngste spiller med en sådan bedrift i Ligue 1, i en alder af 17 år og 105 dage.

"Han er fænomenal. Han minder mig om Mbappé. Han er en ekstremt moden spiller af sin alder," siger den erfarne midtbanespiller Tiémoué Bakayoko om sin holdkammerat. Kroupi har også været produktiv på U17-landsholdet, hvor han har scoret det samme antal mål i ni kampe. Han gik dog glip af dette års EM, og måske er det grunden til, at franskmændene ikke formåede at slå Tyskland i finalen.

Playmaker og afslutter

Offensivt kan Kroupi være farlig fra stort set alle positioner: "Mine styrker er afslutninger, teknik, førsteberøring og også afleveringer. Min yndlingsspiller er Neymar, jeg kan godt lide hans stil og teknik, han er fantastisk. Men jeg er mere inspireret af Benzema på grund af hans bevægelse og kvalitet foran mål," har Kroupi tidligere udtalt.

Træner Le Bris kan ikke få nok af sit holds fremskridt: "Hans tidlige ankomst til klubben, hans personlighed og hans familiehistorie er noget, der gør hans forhold til Lorient meget specielt. Det betyder meget for de mennesker, der forsøger at forbedre denne klub. Jeg er overbevist om, at han har alt, hvad han behøver for gradvist at nå topniveauet," siger han.

Talent arvet fra sin far

Kroupis far, Élie Kroupi, er født i Elfenbenskysten, og som angriber udmærkede han sig både ved sin hurtighed og sine gode afslutninger. Det er kvaliteter, som Junior har arvet fra sin far. Mellem 2000 og 2004 spillede Kroupi Sr. for Lorient, hvor hans søn blev født, dog kun to år efter faderens afgang til Nancy. Den største præstation i hans karriere var at vinde Coupe de France. Det var i Lorient, at familien blev boende. Junior blev optaget på akademiet "Les Merlus" som syv-årig.

Han bliver fulgt af Real Madrid

Flere kilder har rapporteret, at den unge mand bliver fulgt tæt af Real Madrid. Selvom der ikke er kommet noget tilbud, står Kroupi øverst på listen hos Juan Calafat, den spanske storklubs scoutingchef. Det er hans arbejde, der ligger bag ankomsten af mange af de nuværende stjerner, der blev hentet i en ung alder, såsom Vinícius, Rodrygo og Endrick.