UEFA lukker døren for saudiske klubber i Champions League

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

UEFA lukker døren for saudiske klubber i Champions League

UEFA lukker døren for saudiske klubber i Champions League
UEFA lukker døren for saudiske klubber i Champions LeagueProfimedia
Saudiarabiske fodboldklubber er ikke på vej ind i den europæiske Champions League.

Det fastslår UEFA-præsident Aleksander Ceferin som svar på de rygter, der de seneste uger har kædet de pengestærke saudiarabere sammen med europæisk fodbolds fineste klubturnering.

"Kun europæiske klubber kan deltage i Champions League, Europa League og Europa Conference League", siger Ceferin ifølge dpa i et interview med den franske sportsavis L'Equipe.

Saudi-Arabien har hen over sommeren oprustet voldsomt. Klubberne har hentet en stribe prominente spillere, der blev lokket til den ellers relativt upåagtede Saudi Pro League med enorme lønninger.

Stjernenavne som Karim Benzema, Neymar og Sadio Mane har sluttet sig til Cristiano Ronaldo, der allerede tog springet i januar.

Ceferin ser dog ikke den saudiarabiske satsning som en trussel for europæisk fodbold.

"Vi har set en lignende indsats fra Kina, der købte spillere, som var i slutningen af karrieren og betalte dem mange penge. Resultat var, at kinesisk fodbold ikke udviklede sig, og landet har ikke kvalificeret sig til VM", påpeger UEFA-præsidenten.

Han opfordrer Saudi-Arabien til at bruge ressourcerne på at uddanne egne spillere og trænere i stedet for at købe dyre profiler fra udlandet.

Ceferin mener, at kun spillere, der er kommet op i årene eller mangler ærgerrighed, lader sig friste af saudiarabiske tilbud.

"Så vidt jeg ved, drømmer Kylian Mbappé og Erling Haaland ikke om Saudi-Arabien. Vi får se, hvad der sker. Men jeg tror ikke et sekund på, at det her kommer til at true vores turneringer", lyder det fra Aleksander Ceferin.