FCK-træner Neestrup: "En af de store aftener"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FCK-træner Neestrup: "En af de store aftener"

FCK-træner Neestrup: "En af de store aftener"
FCK-træner Neestrup: "En af de store aftener"Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC København er som det første danske hold videre til Champions Leagues gruppespil to år i træk.

Det er en præstation, FCK-træner Jacob Neestrup er stolt over, og han bruger lejligheden på at spole tiden lidt tilbage.

Neestrup overtog rollen som cheftræner efter Jess Thorup for snart et år siden, og dengang blev Jess Thorup fyret efter en svingende sæsonstart.

Men Thorup nåede dog at vinde både et dansk mesterskab og føre holdet i Champions League inden fyringen. Dengang var Neestrup assistent i FCK under Thorup.

"Det er ikke alle klubber, både herhjemme og i det store Europa, der opnår at vinde mesterskaber og komme i Champions League to år i træk, samtidig med at der har været stormvejr.Det er jeg stolt over på vegne af dem, der er her nu, men også for dem, der har været her tidligere, siger Neestrup.

Han påpeger, at FCK har præsteret det, mens resultaterne og spillet på banen i perioder har haltet.

"Det er vigtigt at se på det i det store billede. Alle klubber kommer ud for, at tingene ikke lige spiller i en sæson eller to. Også de største klubber. Hvem er vi, og hvor skal vi hen? Der har vi også været.Da vi var det under Jess Thorup, vandt vi også et dansk mesterskab. Vi kvalificerede os også til Champions League. Vi formåede at bygge på derfra,"siger FCK-træneren.

Han gik en ekstra runde og klappede ud mod de 34.737 tilskuere, der var mødt op i Parken onsdag aften.

"Det her er kæmpe stort. Jeg er stolt, glad og lettet på samme tid. Jeg er jublende lykkelig for at sige det, som det er. Det er en af de store aftener, det var et af de store mål for os, siger Neestrup.

"Jeg ser det primært som en sejr for FCK, men også for dansk fodbold", siger han.

Der er lodtrækning til gruppespillet i Champions League torsdag aften.