Mystikken breder sig i Porto: Suveræn topscorer har kun spillet 55 minutter i denne sæson

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mystikken breder sig i Porto: Suveræn topscorer har kun spillet 55 minutter i denne sæson

Taremi er ikke længere velkommen i Porto
Taremi er ikke længere velkommen i PortoFC Porto
Topscoreren i den portugisiske liga sidste sæson, den iranske landsholdsspiller, Mehdi Taremi, synes at være gået fra at være uundværlig til at være overflødig. En kontraktsituation og en ændring af taktikken kan forklare angriberens fravær.

Med 80 mål i 147 kampe i sine første tre sæsoner i Porto var Mehdi Taremi ved bgyndelsen til denne sæson et stensikkert valg til startopstillingen hos Sergio Conceicaos mandskab. 

Ganske vist stod hans kontrakt til at udløbe efter denne sæson, men det burde ikke have været noget problem, hvis man kigger på eksempler som Mbemba, Herrera og Brahimi, som har indikeret, at træner Conceição ikke ser på kontraktsituationer, når han vælger sine elleve.

Seks måneder senere ser den ellers brandvarme angriber ud til at være helt ude af billedet. I den ne sæson har han således kun spillet 55 minutter: Han kom på banen i det 68. minut i sejren over Arouca og i det 87. minut i nederlaget på udebane mod Arsenal i returkampen i Champions Leagues ottendedelsfinale.

Lørdag aften var han end ikke med i truppen til kampen mod Estoril. Han er ikke på skadeslisten og var med fra start i Irans to VM-kvalifikationskampen mod Turkmenistan, så måske kan der være tale om et rent teknisk valg af Sérgio Conceição.

Nyt taktisk system

En af de situationer, der kan være med til at forklare Taremis forunderlige situation i Porto, er den taktiske ændring, som Sérgio Conceição har foretaget. Fra den sædvanlige 4-4-2 spiller FC Porto nu med tre midtbanespillere og en enkelt angriber.

Hans afrejse til Asian Cup i januar, blev efterfulgt af en frustrerende skade. Efter at have misset kampen mod Estrela da Amadora pådrog Mehdi Taremi sig nemlig en forstrækning på indersiden af låret, og vendte først tilbage til banen den 12. marts.

Det førte til, at han mistede sin plads til Evanilson, som lynhurtigt greb chancen med mål og assists. Den 24-årige brasilianer har således scoret 22 mål og lavet fem assists i 34 kampe. Taremi stod noteret for seks mål og lavet fire assists i 26 kampe.

Toni Martínez og Danny Namaso blev også foretrukket af træneren som alternativer.

Spørgsmålet om Inter

Mehdi Taremi skifter med al sandsynlighed til Inter i næste sæson, når hans kontrakt med Porto udløber. Den officielle udmelding mangler, og situationen ser ud til at have skabt en vis uro hos Porto, hvor Conceicao i kølvandet på Taremi's potentielle skifte angiveligt allerede har givet iraneren silkesnoren, og indledt forberedelser på en umiddelbar fremtid, hvor Taremi ikke længere er en del af Porto.