Rodrygo-scoringer sender Real Madrid tættere på titlen

Rodrygo og Co. er i pole position til at tage det spanske mesterskab.
Rodrygo og Co. er i pole position til at tage det spanske mesterskab.Pierre-Philippe Marcou/AFP
Real Madrid ligner mere og mere et kommende mesterhold i Spanien. Sent søndag tog holdet endnu et skridt mod La Liga-titlen.

Det skete med en hjemmesejr på 2-0 over Athletic Bilbao.

Den brasilianske angriber Rodrygo scorede begge mål.

Med otte runder tilbage fører Real Madrid med 75 point og har henholdsvis otte og ti point ned til konkurrenterne FC Barcelona og Girona.

Real Madrid fik en drømmestart på kampen og kom foran allerede efter syv minutter.

Rodrygo modtog bolden i venstre side uden for feltet og trak på tværs af feltet, før han sendte bolden ind i det ene hjørne til 1-0.

Målet dannede dog ikke grundlaget for en sprudlende Real-præstation.

Første halvleg var utrolig fattig på muligheder, og man skulle frem til kort før pausen, før Aurelien Tchouameni fik en chance ved et hjørnespark.

Omvendt skabte udeholdet heller ikke noget offensivt.

Med 20 minutter tilbage blev kampen reelt afgjort, da Rodrygo også scorede til 2-0.

Helt fri i feltet fik han Bilbao-forsvaret på hælene med en finte, og han scorede fladt i det korte hjørne til 2-0.

Real Madrid nærmer sig klubbens 36. mesterskab. Barcelona kan dog skabe en smule spænding ved at slå Real i Madrid 21. april.

Athletic Bilbao, der ikke har vundet ude mod Real Madrid siden 2005, ligger på fjerdepladsen i La Liga, der udløser kvalifikation til Champions League i næste sæson.