Kan Simeone og Co. søndag stikke en kæp i det catalanske mesterskabshjul?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kan Simeone og Co. søndag stikke en kæp i det catalanske mesterskabshjul?

Mens Robert Lewandowski døjer med en mindre scoringskrise, så har Diego Simeone gang i et flot forår med Atlético Madrid.
Mens Robert Lewandowski døjer med en mindre scoringskrise, så har Diego Simeone gang i et flot forår med Atlético Madrid.Oscar del Pozo/AFP & Pierre-Philippe Marcou/AFP
Søndag mødes to af spansk fodbolds helt store mandskaber, når FC Barcelona på Camp Nou får besøg af Atlético Madrid. Selvom hjemmeholdet har domineret i den hjemlige liga i løbet af sæsonen, så har Xavis mandskab haft en svær periode de seneste uger, hvor det særligt har haltet med at score mål, og spørgsmålet er derfor, om Diego Simeone og Co. kan sende en hjælpende hånd til rivalerne fra Real Madrid, der jagter Barcelonas førsteplads.

Selvom de endnu engang skuffede fælt i europæisk regi, så har FC Barcelona cruiset sig vej gennem den bedste spanske række, og Xavis mandskab ligger i øjeblikket som suveræn etter foran de evige rivaler fra Real Madrid, der lørdag aften fik besejret Celta Vigo.

Men den catalanske storklub har haft tre besværlige uger i april, hvor det i tre kampe i streg ikke er blevet til én eneste scoring, et nederlag og to uafgjort, mens føromtalte rivaler fra Real Madrid så småt ser ud til at have fundet formen.

Derfor kan Carlo Ancelotti og Co. måske se frem til en hjælpende hånd fra deres lokale rivaler, når Barcelona søndag støder sammen med Diego Simeones Atlético Madrid på Camp Nou i den catalanske hovedstad.

Ovenpå et skidt efterår har den argentinske trænerprofil nemlig fået vendt tingene fuldkommen på hovedet i Atlético Madrid, der både vinder fodboldkampe og scorer mål, selvom man i januar blandt andet vinkede farvel til den portugisiske angriberprofil João Félix, der blev sendt til Chelsea på en lejeaftale.

Siden nytår er det faktisk kun blevet til sølle to nederlag i betydende kampe for Simeone og Co. hele 17 kampe. Senest mod bysbørnene fra Real Madrid i pokalturneringen i slutningen af januar, og før det var det lige netop Barcelona, der tildelte Atlético et smalt nederlag på 1-0 i det omvendte opgør tidligt på året.

Det er således et særdeles formstærkt Atlético Madrid-mandskab, der er rejst til Barcelona, mens hjemmeholdet omvendt har haft svært ved at finde efterårets storspil i den hjemlige liga frem igen. Men når de to hold søndag aften løber på grønsværen, så er det alligevel catalonierne der er storfavoritter hos bookmakerne.

Når det er tilfældet, så skyldes det blandt andet, at Atlético Madrid har et forfærdeligt forhold til Camp Nou. Siden årtusindeskiftet er de to mødtes 26 gange på Camp Nou og blot to af gangene er Atlético rejst hjem med tre point i bagagen. Senest? Det var såmænd helt tilbage i februar 2006, dengang hvor profilerne i Atlético hed Fernando Torres og Maxi Rodríguez.

Søndag får de altså chancen for at rette op på den pauvre statistik, men Simeone må undvære et par nøglespillere, da hverken Reinildo, Marcos Llorente eller den tidligere Barcelona-spiller Memphis Depay er til rådighed.

Omvendt kan Xavi glæde sig over endelig, endelig at have midtbaneprofilerne Pedri og Frenkie de Jong med igen, mens Ousmane Dembélé dog fortsat sidder ude, hvilket også den danske midtstopper Andreas Christensen, der ellers har gang i en stor sæson, gør.

Opgøret sparkes i gang allerede klokken 16.15 og kan naturligvis følges live på Flashscore.