El Clasico-optakt: Svingende Madrid på svær opgave mod hjemmestærke Barcelona

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

El Clasico-optakt: Svingende Madrid på svær opgave mod hjemmestærke Barcelona

Der bliver kamp om hver eneste centimeter
Der bliver kamp om hver eneste centimeterProfimedia
Hvis Barcelona og Real Madrid snart er trætte af at møde hinanden, så er der ikke noget at sige til det. Onsdag aften er der returmøde i Copa Del Rey og det er fjerde gang bare i 2023, at der står El Clasico på kampplakaten.

Det store opgør mellem de spanske mastodonter er altid noget særligt. Uanset i hvilket format de mødes, er der stor bevågenhed på kampen.

Onsdagens kamp er som nævnt det andet opgør i Copa Del Reys semifinaler, der afvikles over to kampe. Barcelona vandt det første opgør i Madrid med 1-0.

Form

Barcelona varmede op til kampen med en nem sejr på 4-0 i weekenden over Elche. Fem sejre i de sidste fem kampe er status for Xavis drenge efter exit’en fra Europa League og det efterfølgende skuffende nederlag til Almeria.

Skulle Barcelona kvalificere sig til finalen, vil det være finaledeltagelse nr. 43 hvilket vil være rekord. Rent defensivt har Barcelona ikke lukket mål ind i de sidste tre kampe i Copa Del Rey. Undlader de at lukke mål ind torsdag aften, er kursen sat mod endnu en finale.

Sejrsvante Barcelona
Sejrsvante BarcelonaFlashscore

Det er lidt mere svingende hos gæsterne fra Real Madrid. Tre sejre i de sidste fem, der blandet andet indeholder et La Liga nederlag til Barcelona i den dramatiske afgørelse i midten af marts.

Dog er Real Madrid stadig med i Champions League og med 12 points op til Barcelona i ligaen, er det nok enten i Champions League eller her i Copa Del Rey der skal høstes trofæer.

Madrid bankede Valladolid med 6-0 i weekenden og kunne i samme ombæring spare lidt på nøglespillerne.

Real Madrid seneste fem kampe
Real Madrid seneste fem kampeFlashscore

Indbyrdes møder

Barcelona vandt det seneste møde med 2-1 også på Camp Nou og det er catalanerne der har overhånden i de indbyrdes opgør med sejre i de tre seneste møder.

Seneste sejr til kongeklubben på udebane ligger tilbage til efteråret 2021, så historikken er ikke ligefrem med Ancelottis udvalgte.

Barcelona har taget på rivalerne
Barcelona har taget på rivalerneFlashscore

Ingen af holdene sparede noget i første opgør i pokalen, som Barca vandt med 1-0 i Madrid på et selvmål at midtstopperen Eder Militao.

Sejr i pokalen kan give Barcelona en national “treble”, med sejr i Super Cuppen (Også over Madrid), La Liga er nærmest umulig at undgå at vinde, og så en potentiel finale i Copa Del Rey.

Hold øje med disse

Mål afgør fodboldkampe og dem laver Robert Lewandowski. To i weekenden mod Elche sluttede en mindre scoringskrise hos polakken, der i sæsonen står noteret for 17 mål i 23 kampe. En rigtig 9’er, der kan score med alle dele af kroppen. Kan holde i bolden, sætte medspillere op og er selv klinisk foran kassen.

Clash of legends
Clash of legendsOpta by Stats Perform, photos by AFP and Profimedia

En anden der kan afgøre kampe alene er Karim Benzema. En endnu mere udpræget centerforward, der er lidt mere afhængig af at blive sat op end Lewandowski. Hattrick i weekenden mod Valladolid tankede op på selvtilliden og står Madrid og mangler et mål, vær da evigt forvisset om at der kigges mod Benzema.

Skader og karantæner

Barcelona er uden danske Andreas Christensen og desuden mangler Frenkie de Jong, Pedri og Ousmane Dembele.

Real Madrid stiller op uden Ferland Mendy og tyske Antonio Rüdiger er tvivlsom starter i midterforsvaret hos madrilenerne.

 

Følg kampen direkte på Flashscores kampside.