Imponeret mexicansk trænerikon sammenligner Barça-talent med Messi: Han er en rotte

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Imponeret mexicansk trænerikon sammenligner Barça-talent med Messi: Han er en rotte
Som blot 16-årig har Lamine Yamal allerede opnået 38 førsteholdskampe for FC Barcelona med seks scoringer og syv oplæg til følge.
Som blot 16-årig har Lamine Yamal allerede opnået 38 førsteholdskampe for FC Barcelona med seks scoringer og syv oplæg til følge.Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto via AFP
Spørger man Mallorcas mexicanske cheftræner Javier Aguirre, er der ligheder mellem Lionel Messi og det 16-årige Barcelona-stortalent Lamine Yamal, der fredag aften sørgede for tre point til Xavis mandskab mod netop Aguirres Mallorca.

Fredag aften måtte FC Barcelona sætte sin lid til blot 16-årige Lamine Yamal for at få tre point med fra opgøret mod gæstende Mallorca. Teenagetalentet tryllede et vindende mål frem med omtrent et kvarter tilbage af kampen, da spanieren sendte et fremragende venstrebenshug i nettet.

Efterfølgende er dog masser af roser til overs for 16-årige Lamine Yamal fra Mallorcas erfarne mexicanske træner, Javier Aguirre. Aguirre har tidligere stået i spidsen for blandt andet Atlético Madrid og det mexicanske landshold, og han ser ligheder mellem stortalentet og Lionel Messi.

”Jeg så Messi, da han var på Barças ungdomshold. Jeg så ham i fem minutter, og han var en rotte, han stoppede ikke med at score mål. Den her knægt er også en rotte. Han er ung, de (Barcelona, red.) arbejder godt med unge, og hvis han fortsætter på den måde, vil han bringe meget glæde til Barcelona,” kommer ordene fra Aguirre på pressekonferencen efter kampen ifølge Marca.

Ord for ord givetvis ikke nogen pæn ting at sige, men med referencen forsøgte Javier Aguirre snarere at italesætte Lamine Yamals rappe og imponerende fodskifte på banen end den unge Barça-spillers udseende.

Også 17-årige Pau Cubarsí, der har bidt sig fast i midterforsvaret på Xavis mandskab, får rosende ord med på vejen af Aguirre, der i det hele taget er imponeret over La Masia og understreger, at teenagere sagtens kan spille fast.

”De er fodboldspillere, vi kigger ikke i passet. Det hele afhænger af kvaliteten. De (Barcelona, red.) arbejder fantastisk sammen med deres ungdomssystem. Ud af de 22, der var udtaget til kampen, var der otte fra ungdomssystemet. De gør et rigtig godt stykke arbejde med at give de unge mulighederne,” roser Aguirre.

Foruden Lamine Yamal og Pau Cubarsí var også 17-årige Marc Guiu at finde i startopstillingen hos Barcelona. Guiu, der i oktober bragede ind på den store scene med et sent vindermål mod Athletic Club i sin debut for Barcelona, måtte dog lade sig udskifte efter en times spil.

Også ungdomsspillerne Diego Kochen, Héctor Fort, Mikayil Faye, Unai Hernández og Marc Casadó var med i fredagens kamp. Alle sad dog på bænken i samtlige 90 minutter. Til gengæld blev det til omtrent en halv times fodbold for 19-årige Vitor Roque, der i januar skiftede til Barcelona fra brasilianske Athletico Paranaense.