Dramatisk u-vending giver Barcelonas Xavi et blakket ry, mener Morten Bruun

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Dramatisk u-vending giver Barcelonas Xavi et blakket ry, mener Morten Bruun
Xavi er vendt på en tallerken i forhold til sit job.
Xavi er vendt på en tallerken i forhold til sit job.Profimedia
Meget kan hurtigt ændre sig i fodboldverdenen, og den virkelighed må FC Barcelona sande.

Efter et nederlag til Villarreal i januar annoncerede Barcelona-træner Xavi, at han ville stoppe til sommer. Torsdag offentliggjorde Barcelona og Xavi så, at cheftræneren alligevel er træner for storklubben i næste sæson.

Det er en vild udvikling i en klub af Barcelonas størrelse, men det efterlader også nogle hakker i Xavis omdømme som træner. Det fastslår Morten Bruun, fodboldekspert hos TV 2 Sport.

"Måske skal vi tage det som et udtryk for, at Xavi alligevel var for hurtig med at tage så stor en beslutning, mens han følelsesmæssigt nok var i tovene. Jeg synes, at det efterlader Xavi noget pjusket. De helt store trænere er altså ikke så meget i deres følelsers vold, at de siger op, efter man har tabt en kamp," siger Morten Bruun.

27. januar stod Barcelona et svært sted efter et hjemmenederlag på 3-5 til Villarreal. Det efterlod holdet ti point efter Real Madrid i tabellen.

Det kom alligevel bag på alle, da Xavi på pressemødet efter kampen tog så drastisk en konsekvens. Specielt efter at Barcelona et halvt år forinden havde løftet mesterskabstrofæet, i det der var Xavis første hele sæson i spidsen for catalonierne.

For den tidligere landsholdsspiller Morten Bruun er scenerne i Barcelona helt i top, hvad angår dramatik på ledelsesgangene i europæisk topfodbold.

"Det mest dramatiske er hans tilbagevenden. Det er tidligere sket, at trænere har givet op, men det er vildt, at man tager sin træner tilbage i så stor en klub," siger han.

"Jeg tror, at flere Barcelona-fans er meget splittede. Når Xavi sagde sit job op, og tre måneder senere ombestemmer sig, vil mange kigge skeptisk på det," tror jeg.

Efter Xavis dramatiske exit-melding har rygterne løbet stærkt omkring en ny træner for Barcelona. Nu får storklubben i stedet mere ro i kulissen, hvis det overhovedet er muligt i en klub af den størrelsesorden.

"Der er aldrig ro på i Barcelona, men nu har klubben fået en afklaring. Alt andet lige er det en positiv nyhed for Barcelona, men Xavi står noget flosset tilbage," siger Morten Bruun.

"Xavi har alt det, der skal til for at være en Barcelona-træner med sin figur og sin historie. Der vil stadig være en skepsis, men de fleste Barcelona-tilhængere vil nok tænke, at det her er en god dag."

Xavi var som aktiv spiller et stort koryfæ i Barcelona med hele 767 kampe for klubben. Som træner tiltrådte han i 2021 og har siden styret slagets gang fra sidelinjen i 136 kampe.