Xavi i kovending: Fortsætter trænergerningen i Barça

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Xavi i kovending: Fortsætter trænergerningen i Barça
Xavi vandt som aktiv spiller blandt andet La Liga otte gange, Champions League fire gange, EM to gange og VM i 2010.
Xavi vandt som aktiv spiller blandt andet La Liga otte gange, Champions League fire gange, EM to gange og VM i 2010.Oscar del Pozo/AFP
Selvom Xavi i slutningen af januar meldte sin afsked den kommende sommer, så har den catalonske klub og cheftræneren alligevel fundet fælles fodslag. Derfor fortsætter den 44-årige tidligere topspiller også i den kommende sæson som styrmand i den catalonske storklub.

Andreas Christensen havde formentlig nået at indstille sig på at skulle have ny cheftræner til sommer, men det slipper danskeren for. For efter Xavi i slutningen af januar kunne meddele, at han til sommer ville stoppe i klubben, har den 44-årige spanier nu valgt alligevel at fortsætte i klubben.

Det afslører den forhenværende midtbanespiller, der er den næst mest spillende i klubbens historie kun overgået af Lionel Messi, på et pressemøde sammen med klubpræsident Joan Laporta torsdag eftermiddag i Barcelona.

Det var netop Laporta, som efter cirka et halvt år tilbage som præsident i Barcelona valgte Xavi som ny mand i spidsen for det catalonske storhold, kort tid efter at en anden klublegende, hollandske Ronald Koeman, havde fået sparket.

Selvom det i seneste sæson blev til en flot ligatitel med Barça, har det været en tumultarisk tilværelse hidtil som chef for storklubben, en tilværelse der blandt andet har budt på et skuffende Champions League-exit allerede i gruppespillet i seneste sæson, mens det forleden koksede totalt for catalonierne, da de på hjemmebane fik massive klø af Paris Saint-Germain.

Ovenpå en række skuffende resultater i starten af januar, hvor Xavi og Co. tabte tre kampe på kort tid, herunder et Copa del Rey-exit mod Athletic Club og et chokerende 5-3-nederlag på hjemmebane mod Villarreal i La Liga, valgte cheftræneren 27. januar at melde sin afsked til sommer.

Xavis tropper har været godt kørende, siden cheftræneren annoncerede sit planlagte stop til sommer.
Xavis tropper har været godt kørende, siden cheftræneren annoncerede sit planlagte stop til sommer.Flashscore

Men siden da har Barça imponeret og frem til føromtalte Champions League-møde med PSG, hvor det blev til et 4-1-nederlag og en udvisning af Xavi, var storholdet faktisk ubesejret i 13 kampe, hvoraf 10 endte som sejre.

Senest er to nederlag fulgt for Xavis mandskab, først altså mod PSG og i den forgangne weekend ude mod Real Madrid i El Clásico, men alligevel er parterne altså blevet enige om at forlænge samarbejdet i, som minimum, én sæson mere.

Således løb Xavis aftale i forvejen frem til 2025, og dermed er der ikke som sådan tale om nogen egentlig forlængelse af aftalen men blot en tilbagetrækning af den opsigelse, Xavi i slutningen af januar indleverede.

Mens det allerede er blevet til exits i Champions League og Copa del Rey, kan Barcelona matematisk set stadig nå at sejre i La Liga. Med seks kampe tilbage og et efterslæb på ni point til ærkerivalerne fra Real Madrid synes det dog mere end bare almindelig urealistisk, hvorfor Xavi og Co. i stedet må forsøge at sikre sig andenpladsen, hvor Cataloniens andet nuværende La Liga-hold, Girona, er nærmeste forfølger blot to point efter.

Xavi har hidtil stået i spidsen for Barcelona i 137 kampe, hvoraf 85 er blevet vundet. Foruden La Liga-titlen i 2023 har midtbanelegenden også vundet den spanske supercup med sit mandskab. Barcelona møder mandag Valencia hjemme i Catalonien.