EKSKLUSIVT: Newcastlelegenden Given: Vi kan snyde Man City i FA Cuppen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EKSKLUSIVT: Newcastlelegenden Given: Vi kan snyde Man City i FA Cuppen

Given spillede for både City og Newcastle
Given spillede for både City og NewcastleProfimedia
Newcastle led sæsonens 12. nederlag i Premier League mandag aften, hvilket efterlader dem på 10. pladsen i tabellen. En voldsom nedtur i forhold til de fem nederlag i alt i sidste sæson. Med en udekamp mod Manchester City i vente i FA Cuppen, kan det så ende med at blive en sæson, man glemmer?

"Det tror jeg ikke. Nu, hvor de ikke skal spille europæiske kampe, tror jeg helt sikkert, at man vil se en forbedring i de sidste 10-11 kampe af Premier League-sæsonen," siger Newcastle-legenden Shay Given til Tribalfootball.com.

"Det er klart, at alle Newcastle-fans ville elske, hvis de vandt FA Cuppen, men de har slet ikke været heldige med lodtrækningen i pokalturneringerne i år. De mødte Manchester City og Manchester United i EFL Cuppen, før de blev slået ud af Chelsea.

"De havde den sværeste gruppe overhovedet i Champions League og nu Man City på udebane i FA Cuppen. Men igen, i en enkeltstående kamp på Etihad ved man aldrig. Manchester City har måske et øje på Champions League og Premier League. Det afhænger af, hvem der er fit for Newcastle, men vi ved, at der kan ske mærkelige ting i FA Cuppen," tilføjer Given håbefuldt og har stadig stor tiltro til manager Eddie Howe.

Det har været en hård sæson for Howe og Newcastle
Det har været en hård sæson for Howe og NewcastleProfimedia

"Eddie er fantastisk på træningsbanen, og han har haft mere tid til at træne sit hold i de sidste par uger. I de første seks-syv måneder af sæsonen var der ingen forberedelse. Det var bare at pakke drengene ind i vat og isbade og gøre sig klar til den næste kamp. Det gør det svært for ham at træne og forberede sig til kampene. Jeg tror, at Newcastle får en stærk afslutning på sæsonen," siger Given, som ikke tilslutter sig det kor, der har været efter Martin Dubravka, siden han afløste den skadede Nick Pope i målet.

"Jeg synes, han har gjort det rigtig godt. Han præsterede på et højt niveau i FA Cuppen, reddede et par straffespark mod Blackburn og lavede også nogle fantastiske redninger i kampen. Det er bare nemt at give målmanden skylden," siger han og peger i stedet på, hvor stort et problem det er, at Kieran Trippier nu sidder ude med en skade.

"Han har været helt strålende, og han har vist ægte lederegenskaber. Hver gang Eddie Howe taler om ham, bliver det fremhævet, hvor fantastisk en spiller han er, men også hvad han gør uden for banen. Han er den vigtigste stemme, og det ville have været et kæmpe slag, hvis han var taget til Bayern München i januar."

Trippier døjer med en lille skade
Trippier døjer med en lille skadeReuters

Den kommende kamp mod Manchester City er også en kamp mellem de to rigeste klubber i Premier League. Given mener dog, at Newcastle står over for nogle forhindringer, som Manchester City ikke stod over for, da Sheikh Mansour ankom til Etihad med en stor tegnebog.

"Jeg tror, at alle Newcastle-fans, og selv jeg som tidligere Newcastle-spiller, er frustrerede over den finansielle fairplay. Newcastle har de rigeste ejere i verden, det er almindeligt kendt, og alligevel taler de om, at de er nødt til at sælge Bruno Guimaraes for at få penge til at købe spillere. Det føles, som om der er noget, der ikke er helt rigtigt i den situation."

"Hvordan kommer man op på Manchester Citys niveau, eller hvordan kan man overhovedet konkurrere på Citys niveau, hvis man er nødt til at sælge sin bedste spiller? Det føles lidt ironisk, at man er nødt til at svække sit hold for at forsøge at styrke sit hold for at komme i nærheden af Manchester City," siger han, før han ser tilbage på sin tid i Manchester City.

City slog Newcastle 3-2 i deres seneste møde
City slog Newcastle 3-2 i deres seneste mødeProfimedia

"Da jeg kom til, var der ingen finansiel fairplay i starten, og de havde en "spol hurtigt frem"-knap til at fremskynde tingene for at forsøge at fange Manchester United, Arsenal, Chelsea og lignende. Nu føles det, som om alle disse ting er sat i værk for at forhindre klubber som Newcastle eller Tottenham eller andre i at indhente de store drenge. Det bryder jeg mig heller ikke om."