Olympiakos holder fast og vinder over Fenerbahce i Conference League-kvartfinalen

Olympiakos-spillerne fejrer deres scoring mod Fenerbahce.
Olympiakos-spillerne fejrer deres scoring mod Fenerbahce.AFP
Olympiakos Piræus overlevede en sen forskrækkelse og fik syv sejre i ni hjemmekampe efter en 3-2 sejr i det første opgør i UEFA Europa Conference League-kvartfinalen over Fenerbahce SK, og nu er stillingen helt lige i det omvendte opgør næste torsdag på Sukru Saracoglu Stadium.

Umiddelbart så det ud til, at Fenerbahce havde kontrol over begivenhederne fra starten, men et usandsynligt uheld i bagkæden gav Olympiacos chancen for at score det første mål efter 10 minutter.

Konstantinos Fortounis opsnappede en fejlaflevering fra Caglar Soyuncu på kanten af feltet, og med et præcist, fladt skud i nederste venstre hjørne bragte han værterne foran.

Med håbet om det første clean sheet i fem indbyrdes opgør ude af vinduet, blev gæsterne snart ramt af endnu et tilbageslag før pausen.

Denne gang var det Stevan Jovetic, der straffede tyrkerne, da han fra en spids vinkel sendte bolden forbi  Livakovic

Historien forblev dog den samme for det tyrkiske hold, som igen gav bolden væk på egen banehalvdel efter genstarten, men denne gang var Livakovic klar til opgaven og afviste værterne.

De katastrofale forsvarsfejl fortsatte for gæsterne, men denne gang fik Olympiakos udnyttet det, da Chiquinho komfortabelt sendte bolden i det nederste hjørne og sendte kampen uden for Feners rækkevidde før den hele time var rundet.

Men en periode på seks minutter ændrede kampbilledet, da gæsterne på ingen tid fik lavet to mål.

En sen tackling i feltet af Panagiotis Retsos gav først gæsterne et straffespark, som Dusan Tadic sikkert omsatte til mål i nederste højre hjørne, inden Irfan Kahveci på fremragende vis sendte sit skud fra kanten af feltet over i det lange hjørne.

Selvom Fenerbahces sene opblomstring ikke kunne afvlrge et nederlag, kan tyrkerne håbe på at vende etmålsforspringet mod Jose Luis Mendilibars mænd, når de mødes om en uges tid på Sukru Saracoglu Stadium. Hvad angår Olympiakos, vil en tredje sejr i træk uden tvivl styrke moralen i lejren, mens de navigerer gennem den sidste del af sæsonen, på trods af deres sene udfald.