Kæmpe drama i Alkmaar: To Legia-spillere tilbageholdt af hollandsk politi

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kæmpe drama i Alkmaar: To Legia-spillere tilbageholdt af hollandsk politi

Josue blev tilbageholdt i håndjern.
Josue blev tilbageholdt i håndjern.PAP
To Legia Warszawa-spillere - portugisiske Josue og serbiske Radovan Pankov - blev eskorteret ud af bussen af hollandsk politi og taget med på politistationen efter Conference League-kampen mod AZ Alkmaar (0:1). Der var en del skubberi på stadion, og flere medlemmer af det polske hold oplevede fysiske overgreb.

Ifølge polske journalister, der var til stede under kampen, opstod urolighederne, da det lokale politi og sikkerhedstjenesten besluttede at lukke stadion, angiveligt for at undgå et sammenstød med en organiseret gruppe af polske fans, der var ved at forlade stadion på det tidspunkt.

Repræsentanter fra Legia, inklusive spillerne, skulle forhindres i at få adgang til bussen, og der opstod verbale skænderier og skubberi. Til sidst afspærrede politiet køretøjet, som allerede havde en stor del af holdet i sig.

"Betjentene reagerede allergisk på medierne. Der var aggression og krænkelse af den kropslige integritet. Nogle blev forsøgt afhørt og udspurgt.... hvem de talte med i telefonen. Hele situationen begyndte at nærme sig det absurde," rapporterede TVP Sport på sin hjemmeside.

På et tidspunkt besluttede politifolkene at tilbageholde spillerne Josue og Pankov, da de ellers ville true med at storme træneren. Videooptagelser fra telefonerne viser Legias portugisiske anfører blive ført gennem en politiafspærring, og ifølge journalisternes rapporter fik han håndjern på. Hovedstadsklubbens ejer og præsident, Dariusz Mioduski, var involveret og blev hevet kraftigt i af en af betjentene.

Blandt andre gik træner Kosta Runjaic og holdleder Konrad Paśniewski hen til spillerne.

"Skandaløs opførsel fra politiets og sikkerhedspersonalets side over for fodboldspillerne og Legia Warszawas præsident, en hidtil uset grad af aggression og uhøflighed. En absolut skandale. Flere spilleres og medarbejderes kropslige integritet blev også krænket af både sikkerhedsfolk og politi. En situation uden fortilfælde," meddelte Jarosław Jankowski, klubaktivist og leder af basketballafdelingens bestyrelse, på de sociale medier.

Legia-spillerne rejste hjem til Polen klokken 10 fredag formiddag, angiveligt uden Josue og Pankov.