Aston Villa taber femmåls-thriller til FC Midtjyllands polske overmænd

Legia Warszawa slog Aston Villa 3-2
Legia Warszawa slog Aston Villa 3-2AFP
Legia Warszawa, som slog FC Midtjylland ud af Conference League, var også for stærke for Aston Villa i deres længe ventede tilbagevenden til europæisk fodbold, da polakkerne fik en perfekt start på Conference League gruppespillet med en 3-2 sejr.

Forud for kick-off afslørede værterne en tifo med teksten "Welcome to the Jungle" - et udsagn, der snart blev understreget, da Stadion Wojska Polskiego gik i udbrud, efter at Legia fik en tidlig føring.

Villa, der var med i Europa for første gang siden 2008/09, blev taget på sengen allerede efter tre minutter, da Pawel Wszolek nærmest uhindret kunne heade Patryk Kunsflade aflevering i mål.

Den chokerende føring varede dog ikke længe takket være Nicolo Zaniolo. Italieneren vendte sig flot om og affyrede et raketskud fra distancen, som tvang Kacper Tobiasz til at prikke på overliggeren, så Jhon Duran kunne følge op og udligne med et utroligt svært hovedstød blot tre minutter senere.

Efter at have udlignet blev gæsterne igen taget med bukserne nede i defensiven efter 26  minutter.

Denne gang var det Wszolek, der med et hurtigt indlæg fra højre fandt Ernest Muci, som roligt afsluttede fra tæt hold og gjorde det til 2-1 for hjemmeholdet

Den albanske angriber var kampen igennem en plage for Villas bagkæde og havde et par gode forsøg, før Premier League-holdet igen udlignede for anden gang.

Lidt mod spillets gang profiterede Lucas Digne af klumpspil i straffesparksfeltet og sendte et afrettet forsøg op i øverste højre hjørne efter 39 minutters spil.

Da pausen nærmede sig med hastige skridt, kunne Duran have bragt englænderne foran for første gang, men Tobiasz fik afværget muligheden og satte punktum for en meget underholdende første halvleg.

Til Unai Emerys store frustration tog Legia føringen for tredje gang kort efter pausen. Den livlige Muci skabte plads for sig selv før han sendte et fladt skud ind ved indersiden af stolpen.

Det polske hold fortjente fuldt ud deres føring og var tæt på at tilføje et fjerde mål, da Emiliano Martinez ikke kunne holde Bartosz Slisz og næsten efterlod Marc Gual med et tap-in på returen.

Legia bevarede i sidste ende fokus og leverede en sikker præstation, der forlængede deres ubesejrede stime til otte kampe i alle turneringer og de har nu kun tabt én gang i deres seneste 28 hjemmekampe (W22, D5).

For Emerys Villa betød hans tidligere kontinentale succes ikke meget her, da Zrinjski Mostar er næste opgave på den europæiske scene for Villa.