Spillerforening frygter at Bellingham brænder ud oven på voldsomt program

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spillerforening frygter at Bellingham brænder ud oven på voldsomt program

Jude Bellingham har været i fremragende form for Real Madrid siden skiftet i sommer
Jude Bellingham har været i fremragende form for Real Madrid siden skiftet i sommerReuters
Real Madrids midtbanespiller Jude Bellingham (20) har fået overgangen til LaLiga til at se latterligt let ud, og hans mesterlige opvisning mod Skotland i denne uge understregede, hvorfor mange mener, at han kan være katalysator for, at England vinder EM i 2024.

Bellingham, som eksperterne har overdænget med de højeste udmærkelser i de seneste par sæsoner, har vist sig som en ægte verdensklassespiller med verden tilsyneladende for sine fødder.

Men der er et forbehold, som Real Madrid-manager Carlo Ancelotti og Englands landstræner Gareth Southgate (53) er alt for bevidste om. Bellinghams fysik bliver allerede voldsomt udfordret af et meget fortættet program. 

De ubarmhjertige krav i moderne fodbold, både fysisk og mentalt, vil næppe aftage lige foreløbig, og Bellingham skal skånes hvis han skal fastholde sin ekstraordinære udvikling.

Efter at have fået sin seniordebut for Birmingham City som 16-årig, blev han en fast bestanddel af Borussia Dortmund-holdet og spillede 132 kampe på tre sæsoner.

Han blev Englands tredjeyngste landsholdsspiller, da Southgate gav ham sin første landskamp i 2020 i en alder af 17 år, og nu har han 26 landskampe, og mange forudser, at han vil være en vigtig del af sit lands midtbane i det næste årti.

Fem mål i hans første fire optrædener for Los Blancos har allerede etableret ham som et af de første navne på Ancelottis holdkort, og den snu italiener beskriver ham som en "komplet midtbanespiller" på trods af hans unge alder.

Hvis Bellingham ikke bliver skadet, vil han stå over for en enorm arbejdsbyrde i denne sæson, og den internationale spillerforening FIFPRO har man advaret om, at han kan blive udbrændt, hvis ikke hans arbejdsbyrde håndteres ordentligt.

I en rapport, der blev offentliggjort i juni, fandt FIFPRO ud af, at Bellingham havde spillet næsten 15.000 minutter i seniorkampe, inden han fyldte 20 i år - betydeligt mere end hans forgængere som Frank Lampard, Wayne Rooney og Steven Gerrard på samme tidspunkt i deres berømte karrierer.

Kun Rooney kom i nærheden af Bellinghams total med 10.989 minutter, mens Lampards total var 3.477, og David Beckham ikke engang havde nået 1.000 seniorminutter, før han fyldte 20.

"En ulempe ved overeksponering i en tidlig alder er risikoen for mental udbrændthed, da presset for konstant at præstere på et højt niveau påvirker en ung spillers mentale helbred," står der i FIFPRO-rapporten.

"Et andet potentielt problem vedrører karrierens levetid, hvor skader og den relaterede slitage på en spillers krop ofte påvirker disse spillere på et tidligere tidspunkt.

"Det er vigtigt for klubber og landshold at have en afbalanceret tilgang, når det handler om at håndtere unge spilleres arbejdsbyrde."

Southgate håber, at Bellingham får tilstrækkelig tid til at lade op mellem nu og starten på EM 2024.

Men den engelske landstræner er ikke alt for bekymret for sin midtbaneperle og siger, at hans utrolige modenhed og klubbens ønske om at skåne hans helbred bør sikre hans fodboldkarriere en lang levetid.

"Jeg er ikke sikker på, at jeg har mødt en spiller, der er brændt ud," sagde Southgate i denne uge om Bellinghams arbejdsbyrde for klub og land. "Der kan være forskellige grunde til, at spillere ikke indfrier deres potentiale.

"Jeg tror, at hele hans liv, og hvordan hans familie har taget sig af ham, har givet ham en god start, men der er stadig meget at gøre."