Skader ændrer Hjulmands planer før vigtige landskampe

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Skader ændrer Hjulmands planer før vigtige landskampe

Hjulmamd har udtaget Jacob Bruun Larsen
Hjulmamd har udtaget Jacob Bruun LarsenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mod et hold som Kasakhstan, der venter Danmark i lørdagens EM-kvalifikationskamp i Parken, er det vigtigt at have spillere, der kan true på kanterne.

Derfor var det en ærgerlig Kasper Hjulmand, der onsdag mistede kantspilleren Andreas Skov Olsen grundet en skade.

I den forgangne uge har backerne Alexander Bah og Viktor Kristiansen meldt fra på grund af skader, ligesom midtbanespilleren Philip Billing også har det. Alle fire er blevet erstattet af andre spillere.

"Det er ikke optimalt. Men jeg hænger mig ikke så meget i det. Det er en præmis. Jeg koncentrerer mig om dem, der er her".

"Selvfølgelig ville det være optimalt, at dem, jeg udtager, de var her. Så de planer, jeg havde fra starten af, kan føres ud i livet", siger Hjulmand.

I stedet for Andreas Skov Olsen blev Jacob Bruun Larsen onsdag efterudtaget. Netop fordi Burnley-spilleren er den samme type.

"Der sker jo næsten altid noget omkring en kamp. Desværre kunne Andreas ikke. Og så har vi kaldt Jacob ind. Han er en kantspiller, som kan udfordre og være et bredt punkt i vores spil".

"Det er jo i underkanten, det han har spillet. Men det, han har gjort, har han gjort godt", påpeger Hjulmand. 

I forvejen er Mikkel Damsgaard ude med en skade, så derfor søger Hjulmand offensive løsninger, der kan true kasakherne.

"Vi skal have en type ind, der kan komme ind og gøre noget for os på siderne. Jacob er bedst i venstre side, men han har også spillet meget til højre for Burnley".

"Det er vigtigt, at vi holder bredden i angrebsspillet, når vi skal bryde sådan et forsvar, som står med fem mand foran eget felt, ned", lyder det fra landstræneren.

Gustav Isaksen og Anders Dreyer blev fravalgt i processen efter grundige overvejelser.

"Isaksen var en af dem, der var i spil. Han har spillet lige så lidt som Jacob. Men Jacobs evne til at spille og lægge et tryk i begge sider - også som wingback - gjorde forskellen".

"Vi vendte også Anders Dreyer, men han er også en anden type kantspiller, der ofte går ind i banen. Vi har valgt en, der kan lægge tryk helt ude på siden", forklarer Hjulmand.