Robertson skadet i skotsk nederlag til Spanien i nervøs kamp

Alvaro Morata jubler med holdkammeraterne efter Spaniens åbningsmål mod Skotland.AFP
Skotland gik glip af chancen for at sikre sig endelig kvalifikation til EM i 2024, da de tabte 2-0 til Spanien, som forlængede deres ubesejrede hjemmebanestatistik i EM-kvalifikationen til 25 kampe.

Efter fem kampe i kvalifikationen befandt Skotland sig i en uvant position, da de havde samlet maksimum 15 point, hvilket bragte dem på kanten af EM-kvalifikation.

En af sejrene kom mod dette opgørs modstandere på Hampden Park i marts (2-0), et resultat, der fik den spanske midtbanespiller Rodri til at hævde, at Tartan Armys spillestil "ikke var fodbold".

Det er usandsynligt, at Manchester City-midtbanespilleren vil have ændret mening efter Skotlands præstation i første halvleg på Estadio La Cartuja de Sevilla - La Roja havde 78% boldbesiddelse, mens gæsterne ikke engang havde et skud på mål.

Den vigtigste statistik i fodbold er dog resultatet, og værterne var ikke i stand til at påvirke det før pausen på trods af, at de dominerede fra start til slut.

Vurdering af spillere
Vurdering af spillereFlashscore

Der var enkelte chancer - Ferran Torres burde have forvaltet den ene bedre, da han skød ved siden af mplet inden for de første fem minutter efter at være blevet spillet fri af Álvaro Morata, mens Mikel Merino ramte stolpen - men den eneste gang, de fandt vej til netmaskerne, var, da Morata var mindst to meter offside, da han prikkede bolden i nettet.

Ved pausen ville Skotland have været mere tilfredse med det målløse resultat, selvom den alvorligt udseende skade, der tvang anfører Andy Robertson ud kort før pausen, uden tvivl var et tilbageslag.

Norges suveræne føring over Cypern betød, at Steve Clarkesmænd ikke ville få hjælp andetsteds fra, men efter forsøg fra indskiftede og debuterende Bryan Zaragoza og Morata, løb udeholdet ned i den modsatte ende og så ud til at have taget føringen.

Scott McTominay, hvis seks mål for sit land alle er kommet i denne kvalifikationsrunde, fandt vej til netmaskerne med et frispark fra en spids vinkel, men VAR greb ind, og efter et kig på skærmen ved siden af banen afviste dommer Serdar Gözübüyük målet på grund af Jack Hendrys tilsyneladende obstruktion af Unai Simón i en offside-position.

I sidste ende gav det næsten konstante pres fra Luis de la Fuentes mandskab pote, da Morata scorede 16 minutter før tid. Den spanske kaptajn havde allerede scoret 11 gange i 12 kampe for klub og land i denne sæson før kick-off, og han ramte 37-årige Jesús Navas' indlæg perfekt og headede det ind i det nederste hjørne.

Nu hvor de var bagud, viste Clarkes mænd mere angrebslyst, end de havde gjort i resten af kampen, da Ché Adams og Scott Armstrong var tæt på, men de tre point blev sikret til værterne, da Oihan Sancet bankede bolden i mål efter en kæmpe forsvarsblunder

På trods af resultatet er Skotland fortsat i en stærk position og mangler kun to point i kampene mod Georgien og Norge for at gøre arbejdet færdigt, mens Spanien har tre point op til skotterne med en kamp i hånden.