Spanien kan teste Luis de la Fuentes projekt mod ubesejrede Skotland

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spanien kan teste Luis de la Fuentes projekt mod ubesejrede Skotland

Spaniens landstræner Luis de la Fuente og assistenttræner Pablo Amo (R) deltager i en træningssession.
Spaniens landstræner Luis de la Fuente og assistenttræner Pablo Amo (R) deltager i en træningssession.AFP
Spaniens landstræner Luis de la Fuente var en overraskende udnævnelse, og et tidligt ydmygende nederlag til Skotland i marts satte hans nystartede projekt over styr, før det for alvor var begyndt.

Skandalen om Luis Rubiales' tvungne kys rystede spansk fodbold, og De la Fuente blev kritiseret for sin reaktion på den, men han overlevede bølgen af fyringer i det spanske fodboldforbund i september.

På banen i den mellemliggende periode har den 62-åriges La Roja forbedret sig kamp for kamp, og når de møder Skotland i Sevilla på torsdag i EM-kvalifikationen, har de en chance for at bevise det.

"Jeg føler mig meget stærk og respekteret - det vigtigste er resultaterne," sagde De la Fuente i september forud for kvalifikationskampene mod Georgien og Cypern, som Spanien vandt eftertrykkeligt.

De la Fuente førte Spanien til deres første sølvtøj siden EM i 2012 i juni, hvor de besejrede Italien og derefter Kroatien i Nations League-finalen.

Spaniens landstræner Luis de la Fuente (C) gestikulerer, mens han taler til spillerne under en træningssession.
Spaniens landstræner Luis de la Fuente (C) gestikulerer, mens han taler til spillerne under en træningssession.AFP

I hans seks kampe i spidsen har Spanien vundet fem sejre, med nederlaget til Skotland i Glasgow som det eneste bump på vejen.

Scott McTominay scorede to gange for værterne i den kamp, og Skotland har dermed en perfekt statistik med fem sejre ud af fem mulige og fører gruppe A - de kan kvalificere sig med en sejr i Sevilla, eller hvis Norge ikke formår at slå Cypern.

Den spanske og Manchester City-midtbanespiller Rodri beskrev Skotlands spillestil som "noget lort" og "ikke fodbold".

Rodri blev hurtigt en stor profil på De la Fuentes hold, efter at midtbaneveteranen Sergio Busquets havde trukket sig tilbage fra landsholdet.

Efter at være blevet udnævnt i december til at erstatte Luis Enrique efter Spaniens skuffende exit i ottendedelsfinalen ved VM i Qatar, foretog De la Fuente flere andre ændringer i truppens sammensætning.

Træneren vinkede farvel til Manchester Uniteds daværende målmand David de Gea og gav den daværende Espanyol-angriber Joselu sin første landsholdsudtagelse. Kun 11 spillere af VM's 26-mandstrup overlevede.

Siden da har Real Madrid lejet Joselu, og han har scoret fem gange i ni optrædener for sin klub, mens De Gea er uden klub efter at have forladt De Røde Djævle.

Ungt talent

De la Fuente gav Barcelona-stjernen Lamine Yamal sin debut, og den 16-årige fløjspiller blev Spaniens yngste spiller og målscorer nogensinde i 7-1-sejren over Georgien.

Træneren indkaldte Granada-fløjen Bryan Zaragoza efter hans to mål mod Barcelona i søndags for at erstatte den skadede Yeremy Pino, hvilket viser, at han ikke er bange for at vælge på baggrund af den seneste tids gode form.

På trods af en begrænset karriere som klubtræner - han trænede Athletic Bilbaos reserver og derefter Alaves i fire måneder - havde De la Fuente gode resultater med Spaniens ungdomshold.

Hans arbejde i forbundet siden 2013 betyder, at han har et godt forhold til mange i den nuværende trup og er god til at håndtere yngre spillere.

På trods af forbedrede resultater og præstationer rumler "Rubiales-sagen" videre i baggrunden.

Spaniens landstræner Luis de la Fuente overlevede Luis Rubiales' forbundsskandale og mener, at hans hold har en bedre forståelse for hans idé nu.
Spaniens landstræner Luis de la Fuente overlevede Luis Rubiales' forbundsskandale og mener, at hans hold har en bedre forståelse for hans idé nu.AFP

De la Fuente er blevet indkaldt til at vidne i retten den 20. oktober, hvor den tidligere præsident for det spanske fodboldforbund bliver efterforsket af en spansk dommer for påståede seksuelle overgreb og tvang.

"Jeg vil møde op den dag, jeg er blevet indkaldt, jeg vil svare på de spørgsmål, de stiller mig." sagde De la Fuente i sidste uge.

Træneren har gentaget, at han foretrækker kun at fokusere på fodbolden, og på det område er han tilfreds med de fremskridt, der er sket siden nederlaget på Hampden Park.

"Vi er ikke det samme hold fra marts eller juni, vi er en lille smule bedre, vi har lært vores lektie, og vi vil forsøge at være på det maksimale niveau," tilføjede træneren.

"Vi ankom til de kampe (i marts, red.) med kun et par træningspas, fordelen nu er, at vi har været her et par måneder.

"Budskabet er ved at synke ind, en idé, vi kender hinanden bedre - nu har vi haft lidt mere tid, og det vil fortsætte med at vokse."