Kjær blåstempler hyldest af vikarlandsholdet og giver opsang til journalister

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kjær blåstempler hyldest af vikarlandsholdet og giver opsang til journalister

Kjær var ikke alt for begejstret for pressens spørgsmål.
Kjær var ikke alt for begejstret for pressens spørgsmål.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det er helt berettiget, at spillerne fra "Vikarlandsholdet" torsdag aften er blandt de tidligere landsholdsspillere, der er blevet indbudt til en hyldest i Parken i forbindelse med EM-kvalifikationskampen mod San Marino.

Det siger landsholdsanfører Simon Kjær onsdag på et pressemøde forud for kampen. Han har dog ikke noget behov for at genåbne debatten, der i første omgang førte til, at Danmark stillede med et amatørhold i en landskamp.

"De har spillet en officiel landskamp, lige som alle andre der er inviteret. Så det er, som det skal være, og jeg har det fint med, at de er inviteret," siger Simon Kjær.

Da landsholdsanføreren efterfølgende blev spurgt om, hvorvidt han havde ændret syn på hele sagen, fik tonen en anden lyd.

"Er det seriøst det, vi skal snakke om dagen før en landskamp i et fyldt Parken? Solen skinner, og vi glæder os alle sammen til at spille fodbold. Er det dét, vi skal bruge vores tid på på et pressemøde? Lige sådan generelt om respekt: Hvis jeg skal stille mig op og bruge min tid og respektere dine spørgsmål, så bliver du også nødt til at gøre det den anden vej", siger Simon Kjær, inden han blev afbrudt af landsholdets pressechef, Martin Borre, der opfordrede til spørgsmål om EM-kvalifikationskampen mod San Marino.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har inviteret alle tidligere herrelandsholdsspillere til middag, hyldest og landskamp torsdag aften. Det inkluderer også de amatørspillere, der 5. september 2018 tabte 0-3 til Slovakiet i en testkamp.

På det tidspunkt lå DBU og landsholdsspillerne i konflikt med hinanden om en ny landsholdsaftale, og de professionelle spillere nægtede at stille op til testkampen.

I tillæg ringede landsholdsstjernerne Christian Eriksen og Simon Kjær op til flere af de amatørspillere, som DBU tilbød en plads på landsholdet.

Få dage senere, da en midlertidig aftale var kommet i stand, og de professionelle spillere var vendt tilbage på landsholdet, fastslog Simon Kjær, at han ikke havde noget at takke vikarlandsholdsspillerne for.

DBU stillede med et vikarlandshold, fordi unionen frygtede udelukkelse fra de europæiske kvalifikationsturneringer - og dermed muligheden for at komme til EM- og VM-slutrunder - hvis unionen måtte melde afbud til testkampen mod Slovakiet.

Blandt de mere kendte tidligere landsholdsspillere, der er inviteret i Parken, finder man blandt andre Laudrup-brødrene, Daniel Agger og EM-helt og vikarlandstræner John "Faxe" Jensen.