Omstillingsparat Højlund er hurtigt faldet til i United

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Omstillingsparat Højlund er hurtigt faldet til i United

Omstillingsparat Højlund er hurtigt faldet til i United
Omstillingsparat Højlund er hurtigt faldet til i UnitedLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Landsholdskometen Rasmus Højlund er glad for den start, han har fået i Manchester United efter at være skiftet fra Atalanta til den engelske storklub i begyndelsen af august.

Han er hurtigt faldet til i spillertruppen, og han føler også, at han får vist til træning, at han sagtens kan være med på det høje niveau i den ambitiøse klub.

"For mig er Manchester United verdens bedste fodboldklub, og niveauet er derefter. Det er rimelig gode spillere, jeg træner og spiller med til daglig, og jeg er der selv af en grund".

"Jeg er blevet købt, fordi jeg er god nok. Jeg må have niveauet til det, og det synes jeg også, jeg har. Selvfølgelig er der en forskel niveaumæssigt i forhold til Atalanta, det vil være urimeligt ikke at sige det, når jeg spiller sammen med så vanvittigt gode spillere".

"Jeg føler sagtens, at jeg kan være med, men jeg har også meget at lære, for jeg er langtfra færdigudviklet som fodboldspiller", siger Rasmus Højlund.

Efter at have døjet med en lille skade fra opstarten i Italien fik han en rolig indkøring i Manchester United, hvor der blev holdt nøje øje med træningsbelastningen. Søndag fik han så endelig debut, da han blev skiftet ind i slutfasen af storkampen mod Arsenal.

Manchester Unioteds seneste kampe
Manchester Unioteds seneste kampeFlashscore

"Jeg var glad for at komme i gang, og det var dejligt endelig at trække trøjen over hovedet "for real" og få mine første minutter som United-spiller", siger Højlund og tilføjer, at det var 50-50, om han skulle være tilkendt et straffespark undervejs i debuten.

Han har fået hjælp af holdkammeraten Christian Eriksen til at komme ind i rutinerne i storklubben, hvor han også har skullet vænne sig til massiv bevågenhed. Uden for banen er han kommet på plads efter at have lejet en lejlighed.

"Vejret er det mest anderledes i forhold til Italien. Og så er der nye holdkammerater, omgivelser og andre ting. Jeg er ret omstillingsparat, for nu har jeg prøvet at skifte klub et par gange, og jeg ved, hvad det indebærer", siger Højlund.

I januar 2022 skiftede han fra FC København til Sturm Graz. Et halvt år senere rykkede han til Atalanta, hvor han nåede at spille et år inden skiftet til Manchester United.

Højlunds karriere
Højlunds karriereFlashscore

Holdkammeraterne i landsholdslejren behandler frontløberen på samme måde, selv om hans status i fodboldverdenen er højnet efter skiftet til den engelske mastodont.

"De har bare mødt mig som Rasmus. Jeg er stadig den samme, jeg er stadig mig selv. Fokus på mig er lidt anderledes nu, men her i landsholdslejren er jeg stadig bare Rasmus på 20 år", siger han.

I efteråret møder Manchester United eksklubben FCK i Champions League. Det er ikke bare et møde med en tidligere arbejdsgiver, det er også et møde med hans to lillebrødre, Oscar og Emil Højlund, der begge er i FCK's førsteholdstrup.

Det bliver en særlig oplevelse, medgiver landsholdsspilleren, som ringede til sine brødre umiddelbart efter lodtrækningen.

"Selvfølgelig er det fedt, at vi skal møde hinanden i Champions League, det glæder jeg mig meget til. Det er også fedt at skulle møde sin tidligere klub, men at møde ens brødre får man ikke lov til mange gange i ens liv. Så må vi håbe, at de spiller, og at jeg også gør. Bare det at muligheden opstår, er ret cool".

"Mine forældre er lidt splittede, for de ved ikke helt, hvem de skal holde med. Mig og mine brødre er mere sådan "bare kom an". Vi er konkurrencemennesker, og det er også derfor, at vi er, hvor vi er i dag", siger Rasmus Højlund.

Hans næste opgaver på fodboldbanen er EM-kvalifikationskampene mod San Marino og Finland torsdag og søndag i denne uge.