Hjulmand fik flashbacks til VM: Vi må aldrig kollapse på den måde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Hjulmand fik flashbacks til VM: Vi må aldrig kollapse på den måde
Hjulmand var himmelfalden over den danske præstation i anden halvleg
Hjulmand var himmelfalden over den danske præstation i anden halvlegBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand er uforstående over for, hvordan Danmark kunne smide en 2-0-føring og tabte 2-3 i Kasakhstan, verdensranglistens nummer 115.

Skuffelsen kom i en EM-kvalifikationskamp søndag eftermiddag, og kollapset gav flashback til skuffelsen over den pauvre VM-indsats for fire måneder siden.

"Jeg mener ikke, at der er noget galt med det her landshold, men det må ikke ske igen. Det er en stor bekymring, at vi ikke kunne håndtere den lille modgang, det var, da vi fik et straffe til 1-2 imod os. Det må ikke have den effekt på holdet. Det tager jeg alvorligt. Det må og skal ikke ske igen. Det ligger helt fast," siger Kasper Hjulmand.

Han rangerer skuffelsen lige under det 0-1-nederlag til Australien, der sendte Danmark ud af VM.

Danmark så ud til at være på sikker kurs mod en sejr i Astana efter to fuldtræffere af Rasmus Højlund, men landsholdet faldt sammen mod de ærgerrige efter reduceringen til 1-2.

Derfra var den danske arbejdsindsats uacceptabel, siger Hjulmand.

"Kollapset har intet med taktik at gøre. Vi skulle have gjort lidt mere, taget de defensive løb, taget duellerne, kæmpet sammen, taget initiativ og spillet med løftet hoved. Det er grundlæggende, og det gjorde vi ikke. Vi havde endda muligheden for at blokere skuddet til 2-2. Det tredje mål var slet ikke acceptabelt. Det skal vi tage meget seriøst. Jeg har ikke svaret på, hvad der er galt, og hvad der skal ske. Men der er noget at kigge på. Det var ikke acceptabelt. Vi er ekstremt skuffede. I mange minutter spillede vi okay, men det sidste kvarter, var virkelig, virkelig ringe. Mentaliteten på holdet var ikke, som den skulle være," siger Hjulmand.

Han overvejer blandt andet, om han har udtaget den rette trup, eller om han skulle have haft en erfaren vindertype som Thomas Delaney i truppen trods en nedadgående formkurve.

Kasper Hjulmand siger også, at han føler, at han er den rette til at føre landsholdet videre efter endnu en skuffelse.