Fredrik Aursnes stopper på det norske landshold som 28-årig: Vil prioritere andre ting

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Fredrik Aursnes stopper på det norske landshold som 28-årig: Vil prioritere andre ting
Fredrik Aursnes under en landskamp mod Spanien
Fredrik Aursnes under en landskamp mod SpanienProfimedia
Norge må sige farve til en af deres store profiler, der stopper på landsholdet i en alder af 28 år.

Ståle Solbakken bekræftede på en pressekonference tirsdag nyheden om, at Fredrik Aursnes trækker sig fra det norske landshold med omgående virkning.

"Fredrik har i ganske lang tid sagt til mig, at han har behov for at puste ud mellem kampene i Benfica. Vi har haft en løbende dialog om, hvordan vi skulle få dette til at gå op", siger Solbakken ifølge det norske medie NRK.

"Ståle og jeg har haft gode samtaler om dette over en længere periode. Det er en vanskelig beslutning, men noget, som jeg føler er rigtigt for mig selv og hvad jeg ønsker at prioritere. Jeg føler, at jeg vil have mere tid og frihed til at prioritere andre ting end fodbold i mit liv. Det er derfor, jeg har valgt at stoppe på landsholdet.", lyder det fra Aursnes i en pressemeddelelse.

Aursnes fik sin landsholdsdebut i juni 2021 og har siden spillet 20 kampe for Norge. Han scorede sit første - og muligvis sidste - landsholdsmål i en 4-0-sejr over Cypern i 2023.

Solbakken forklarede, at de har diskuteret dette i et halvt år, og de blev enige om, at han ikke skulle overtale Aursnes til at fortsætte længere.

"Fra nu vil ikke Fredrik være en del af os. Vi holder døren på klem, hvis han kommer på andre tanker. Han har brug for noget andet end fodbold. Når han spiller på det niveau, han gør, føler han, at han har brug for noget andet for at bevare lysten til at spille fodbold, men samtidig leve et meningsfuldt liv. Det er vi nødt til at respektere", lyder det fra Solbakken.

Bolderobringer i seneste hjemmekamp
Bolderobringer i seneste hjemmekampOpta by Stats Perform - Profimedia

NRKs fodboldekspert, og tidligere dansk landstræner, Åge Hareide, blev overrasket over nyheden.

"Det er meget overraskende, at han stopper efter en god sæson på landsholdet. Han havde flere fine landskampe. Det er synd. Vi har brug for alle gode fodboldspillere, og Fredrik er bestemt en af dem".

Aursnes har spillet en vigtig rolle på Solbakkens landshold, der jagter Norges første mesterskab siden EM i 2000. Senest missede Norge kvalifikationen til EM i 2024.

Beslutningen kommer i lyset af en flot karriere, der startede med en sensationel sejr i den norske pokalturnering med Hødd i 2012, hvor han blev den yngste cupvinder nogensinde. Siden har han spillet for flere europæiske klubber, inden han i 2022 tiltrådte i den portugisiske storklub Benfica.