Dreyer og Dolberg fortsætter vild formkurve og hjælper Anderlecht til sejr i lokalderby

Dreyer og Dolberg hjælper Anderlecht til sejr i lokalderby
Dreyer og Dolberg hjælper Anderlecht til sejr i lokalderbyProfimedia
Det går godt for danskerkolonien i den belgiske storklub Anderlecht.

Med et stort dansk aftryk vandt Anderlecht lørdag aften lokalopgøret over RWD Molenbeek med 3-0 og har nu vundet seks ligakampe i træk.

Holdenes hjemmebaner ligger cirka tre kilometer fra hinanden i den vestlige udkant af Bruxelles.

I næsten vante omgivelser gjorde Jan Vertonghen det til 1-0 tidligt i kampen, og i det 18. minut øgede kantspilleren Anders Dreyer til 2-0.

Den tidligere Esbjerg- og FC Midtjylland-profil stjal bolden på midten af banen og løb ned til feltkanten, før han bankede sit 15. sæsonmål i kassen og styrkede sit EM-kandidatur yderligere.

RWD Molenbeek - Anderlecht - Spiller-karakterer
RWD Molenbeek - Anderlecht - Spiller-karaktererFlashare

Efter en halv time scorede Kasper Dolberg til 3-0 på straffe, da han sparkede hårdt og fladt til sin egen højre side, mens målmanden kastede sig den modsatte vej.

Kasper Schmeichel holdt buret rent, og cheftræner Brian Riemer indskiftede Thomas Delaney i midten af anden halvleg.

Anderlecht ligger nummer to med fem point op til Union Saint-Gilloise, mens der er en komfortabel afstand på 12 point ned til Antwerp på rækkens tredjeplads.

Efter næste spillerunde deles rækken op i et mesterskabsslutspil med de seks bedste hold. Antallet af point opnået i grundspillet halveres, hvilket gør Anderlechts afstand til toppen kortere, men også afstanden til de øvrige konkurrenter mindre.