Euro 2024: Slovakiet slår Luxembourg i nøglekamp, Holland snupper sejren i Grækenland

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Euro 2024: Slovakiet slår Luxembourg i nøglekamp, Holland snupper sejren i Grækenland

Peter Pekarik i aktion for Slovakiet
Peter Pekarik i aktion for SlovakietAFP
Slovakiet fik et forspring på fem point ned til Luxembourg og dermed et fast greb om den anden automatiske kvalifikationsplads i Gruppe J med en afgørende 1-0-sejr på Stade de Luxembourg i kvalifikationen til EM 2024.

Selvom Slovakiet ikke lukkede mål ind, havde de kun sig selv at takke for deres dårlige start. Fejlafleveringer, manglende fysik og ubeslutsomhed i afslutningerne var alt sammen medvirkende til, at dekom skidt fra start, mens værterne truede dem- Mathias Olesen var tættest på med et hovedstød fra nært hold, der susede centimeter forbi træværket.

Kun få minutter senere troede Luxembourg, at de havde fået et straffespark, da Denis Vavro med en høj støvle tilsyneladende ramte Leandro Barreiro i feltet. Heldigvis for slovakkerne omstødte dommer Jose María Sanchez kendelsen efter en VAR-gennemgang, hvilket fik publikum på Stade de Luxembourg til at juble.

Hændelsen motiverede måske værterne, da de øgede deres intensitet på den sidste tredjedel, men alligevel ikke formåede at omsætte chancerne gang på gang.

Men da deres seneste ni sejre alle er kommet i hus med et clean sheet i første halvleg, gik Luc Holtz' mænd til pause med håbet i behold, men vel vidende, at ethvert koncentrationssvigt kun ville skade deres chancer for at sikre sig en historisk første EM-deltagelse.

Tomáš Suslov så først sit frispark misse målet med få centimeter, før Rodrigues tvang Martin Dubravka til en stærk redning i den anden ende, mens begge hold gjorde fint væsen af sig i denne potentielt afgørende kamp dybt inde i anden halvleg.

Francesco Calzonas mandskab kom dog ind til kampen efter at være blevet det første hold i denne kvalifikation til at score mod Portugal, og de inspirerede dermed snart sig selv til at score det første mål med blot 15 minutter tilbage på uret.

David Hanckos perfekte indlæg fra venstre side fandt David Duris ved bagerste stolpe, og den 24-årige angriber flugtede bolden op i nettaget på første berøring og scorede dermed sit første mål for Slovakiet.

Holtz' mænd er måske nok overmagten i denne EM-kvalifikationskampagne, men én scoring var alt, hvad Slovakiet behøvede for at ødelægge værternes chancer for at komme til Tyskland næste år, selv om det er deres bedste pointhøst nogensinde i en EM-kvalifikationskampagne.

Sejren giver Slovakiet en fremragende position forud for de sidste to kampe mod Island og Bosnien-Hercegovina, hvor de skal forsøge at kvalificere sig til deres tredje EM-slutrunde i træk.

Flashscore Kampens spiller: David Duris (Slovakiet)

Luxembourg - Slovakiet spillerbedømmelser
Luxembourg - Slovakiet spillerbedømmelserFlashscore

Tjek alle kampstatistikkerne fra kampen med Flashscore.

Andre resultater fra Euro 2024

Gruppe B

Grækenland 0 Holland 1

Gibraltar 0 Republikken Irland 4

Gruppe J

Bosnien & Hercegovina 0 Portugal 5

Island 4 Liechtenstein 0