De la Fuente glæder sig over Spaniens fremgang efter kvalifikationen til EM 2024

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

De la Fuente glæder sig over Spaniens fremgang efter kvalifikationen til EM 2024

Luis de la Fuente på en pressekonference i sidste uge.
Luis de la Fuente på en pressekonference i sidste uge.JORGE GUERRERO/AFP
Spanien har vist "exceptionel" udvikling i de seneste måneder, siger træner Luis de la Fuente, efter at hans hold med 1-0-sejren over Norge søndag sikrede sig kvalifikation til EM 2024.

Efter et skuffende exit i ottendedelsfinalen ved VM i Qatar, som førte til Luis Enriques fyring, blev Spanien slået 2-0 af Skotland i marts, hvilket rejste spørgsmål om den nye træner Luis de la Fuentes fremtid. Kampen mod Skotland var trænerens anden kamp i spidsen.

Siden det nederlag har Spanien dog vundet fire kvalifikationskampe i træk, scoret 16 mål og holdt nullet i deres sidste tre kampe. Derudover vandt de også Nations League i juni.

"Jeg er glad, fordi jeg synes, at holdet har udviklet sig exceptionelt godt. Det føles som et forenet, sammenhængende hold, et hold for fremtiden, og det er det, der begejstrer os mest," siger De la Fuente til pressemødet efter kampen mod Norge.

Selvom nederlaget til Skotland i Marts var en stor skuffelse, så ændrede det ikke synderligt meget ved trænerens tilgang til opgaven for det spanske landshold.

"Man lærer meget af mindre gode situationer, men også af gode. Men vi var sikre på ikke at komme for langt væk fra planen. Med det mener jeg, at vi korrigerede, hvad der skulle korrigeres, og forstod, hvad der skulle ændres."

Forsvarsspilleren Dani Carvajal sagde, at det "aldrig er let" at kvalificere sig til EM: "Men vi formåede at komme os over det (nederlaget til Skotland, Red.) og gøre fremskridt."