Danmark undgår kæmpefiasko i EM-kvalifikationen efter flovmand mod seje San Marino

San Marino fejrer deres flotte udligning..
San Marino fejrer deres flotte udligning..Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark vinder snævert med 2-1 i San Marino og er snublende tæt på EM. Præstationen var dog til dumpekarakter mod et stovt hjemmehold.
Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

I Simon Kjærs kamp landskamp nummer 130 fik Danmark en kærkommen lejlighed til at pynte på målscoren i deres kvalifikationsgruppe til EM.

Danmark kunne med en forventet sejr mod verdens nummer sjok kvalificere sig endegyldigt til EM, hvis blot ikke Kazakhstan havde vendt kampen til en sejr i Helsinki. Festen måtte dermed udsættes lidt.

Til startopstillingen var blandt andet Mohamed Daramy og Jesper Lindstrøm at finde, men Andreas Christensen sad over.

Det roterede hold startede ringe. Meget ringe. Efter tyve minutter havde San Marino dermed en bedre xG (expected goals) på 0.03, mens Danmark havde 0,01.

San Marino havde nemlig haft de to eneste hjørnespark i kampen, en hel præstation for miniputnationen. En meget negativ en for Danmark.

De fik fyret en håndfuld afslutninger af, men teste Elia Benedettini i San Marinos mål, det kunne de ikke.

Halvlegen rindede stille ud så småt, og Danmark så tiltagende frustrerede ud, mens San Marino havde klart flest vellykkede aktioner offensivt.

Efter 41 minutter scorede Rasmus Højlund så ud af det blå, da en ellers meget sløjt spillende Mohamed Daramy stak ham frit igennem mod mål. Han kanonerede bolden op i nettaget med stor selvfølgelighed til sit syvende mål i otte EM -kvalifikationskampe.

Kort før pausen kunne han have gjort det til dobbelt op, da han modtog bolden fra en krigerisk Pierre-Emile Højbjerg i feltet, men et flot kæmpende San Marino satte ham en kæp i hjulet.

Dermed endnu engang en undervældende indsats mod San Marino, og der var lagt op til udskiftning i pausen.

Startopstillingerne
StartopstillingerneFlashscore

Det skete dog ikke. Kasper Hjulmand startede med de samme 11 som ved startfløjt.

Der var heller ikke megen udvikling at se i spillet, der stagnerede på den sidste tredjedel for danskerne, der fortsat trådte i bolden og kiggede rådvildt må deres modstanderes forsvarskæde.

Efter en times spil havde de fortsat været håbløst uinspirerende, mens San Marino til gengæld var millimeter fra at udligne.

Kasper Schmeichel fumlede håbløst med bolden, og den følgende afslutning måtte Simon Kjær i sin jubilæumskamp afværge med en header kort før målstregen.

På det efterfølgende hjørnespark måtte det næsten ske.

Danmark havde spillet alt for nonchalant, alt for længe, mod en aldeles kampklar modstander fra et land på størrelse med Hillerød.

San Marino scorede således deres første mål i denne kvalifikation, da Alessandro Golinucci fra den lokale klub Virtus, sendte et afrettet skud forbi en igen noget sjusket Schmeichel.

En kæmpe sensation lurede.

Jonas Wind, der stod for en enkelt, og dobbelt-målskytten fra Kasakhstan, Robert Skov, kom på banen for at afværge dette sammen med Yussuf Poulsen, mens Daramy, Lindstrøm og Jelert gik ud.

Det gav hurtigt pote, da den glohede Wind fra Wolfsburg gled igennem i venstre side og serverede bolden i panden på Bundesliga-konkurrenten Poulsens pandebrask til endnu et føringsmål.

Yussuf Poulsen fejrer sit 2-1 mål
Yussuf Poulsen fejrer sit 2-1 målLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det var ikke just fordi, at en ny føring gjorde det danske spil mindre forkrampet, selvom det i højere grad var værterne, der på skift bukkede under med netop krampe.

Af samme årsag kunne de ikke give meget modstand over for danskerne hen mod slutningen af de syv minutters overtid, og Danmark er dermed ekstremt tæt på at kvalificere sig til EM næste år, selvom præstationen ikke duftede af nogen form for metal.

Tværtimod skal San Marino igen have enorm ros for at frustrere et på papiret meget stærkere hold gevaldigt. Statistikkerne for kampen løj ikke på nogen måde.