Afgørende Eriksen i pligtsejr i Parken: Se danskernes karakterer her

Afgørende Eriksen i pligtsejr i Parken: Se danskernes karakterer herLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det er altid svært at vurdere spillernes præstation, når de møder et hold, der nok er blandt de dårligste landshold i verden. Hos Flashscore har vi vurderet spillerne således.
Danmarks karakterer
Danmarks karaktererFlashscore

Kasper Schmeichel

Den danske landsholdsmålmand havde nok karrierens letteste dag på kontoret. Kun nogle ganske få gange rørte han bolden i de 90 minutter, og ingen af dem var redninger. Det kunne naturligvis ikke blive til topkarakter til Kasper Schmeichel, da han ikke havde meget at lave. Han var dog fin til at sætte spillet i gang, når han en sjælden gang havde bolden for fødderne.

Joakim Mæhle

Joakim Mæhle blev udråbt som kampens spiller i Parken, og den danske venstre back var som sædvanlig også en ren duracell-kanin på venstresiden. Mæhle tog en masse initiativ og blæste og ad banen. Backen kom da også på måltavlen, da han efter et flot og gennemspillet angreb sparkede bolden i mål til 2-0.

Joachim Andersen

Der er ikke så meget at sige, om Joachim Andersens præstation. Den danske Crystal Palace-spiller blev på ingen måder udfordret defensivt. Hans primære opgave var at distribuere kuglen frem til midtbanen, og udgøre en farlig trussel på de danske standardsituationer.

Simon Kjær

Kaptajn-Kjær nærmer sig med hastige skridt den danske rekord for flest kampe på landsholdet, og han har vel næppe haft en lettere en af slagsen. San Marino havde ingen offensiv kvalitet, og derfor kunne Simon Kjær koncentrere sig om at være en faktor på de danske dødbolde, hvilket ikke lykkedes særlig godt.

Jens Stryger Larsen

Det var ikke meget, man så til Jens Stryger Larsen i aftenens kamp. Den 33-årige back spillede hele kampen på højre back, hvor han vel nærmest ikke gjorde noget væsen af sig. Et lille koncentrationssvigt i anden halvleg kunne have givet San Marino en chance, men Stryger slap med skrækken. Han spillede bestemt ikke dårligt, men han var meget anonym.

Christian Eriksen

Danmarks ubetinget største stjerne viste, hvor vigtig han var for det danske spil. Med to assist og et mål spillede Christian Eriksen en stor rolle i sejren. Det var en fryd for øjet, da Eriksen ved målet til 2-0, med en lækkerbisken af en hælaflevering, fandt Joakim Mæhle, som sikkert sendte bolden i nettet. En flot kamp af Eriksen.

Christian EriksenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Pierre-Emile Højbjerg

Man får altid en 100%-indsats fra Pierre-Emile Højberg uanset, om Danmark møder et storhold eller en lilleput som San Marino. Tottenham-spilleren var banens bedste spiller i første halvleg, hvor han løb solen sort og var ganske afgørende for, at Danmark fik hul på bylden efter 25 minutters spil. Med et suverænt løb i feltet og en stærk afslutning sendte han Danmark på sejrskurs. Højbjerg blev også skiftet ud efter 58 minutter.

Mathias Jensen

Mathias Jensen fik chancen fra start, men det var ikke alt, der lykkedes for midtbanekreatøren. Den danske Brentford-spiller havde heller ikke nemt ved at kreere chancer, da San Marino-mandskabet stod meget lavt og kompakt. Danskerne havde en massiv boldbesiddelse, men Mathias Jensen kunne ikke finde de rigtige lommer til sine normalt giftige afleveringer. Mathias Jensen blev skiftet ud efter 58 minutter.

Jesper Lindstrøm

Den nye Napoli-spiller, Jesper Lindstrøm, fik chancen fra start på den danske venstre kant. Efter en lidt anonym start, kom Lindstrøm godt med i kampen, hvor han flere gange viste sin udfordringsstyrke og hurtighed. Selvom det ikke blev til hverken mål eller assist, så spillede Jesper Lindstrøm en ganske udmærket kamp.

Andreas Skov Olsen

Andreas Skov Olsen startede egentlig kampen ganske glimrende, hvor han i flere omgange var ganske livlig på sin højre kant og meget udfordrende. Det blev også til flere fine indlæg, som dog aldrig for alvor blev farligt. Efter en lovende start forsvandt Andreas Skov Olsen mere og mere ud af kampen, inden han blev pillet ud efter 58 minutter.

Jonas Wind

Jonas Wind er startet forrygende i Bundesligaen, og han fik derfor også chancen fra start mod San Marino. Angriberen gjorde det også ganske pænt i det danske angreb. Wind havde kampens første forsøg. Efterfølgende var han mere effektiv, da han leverede en flot assist til Pierre-Emile Højbjerg. Wind kom da også selv på måltavlen, da han scorede til 3-0 fem minutter før pausen. I Anden halvleg var Wind mere anonym i anden halvleg, inden han blev taget ud i det 82. minut.

Indskiftere

Rasmus Højlund

Højlund kom ind efter 58 minutters spil. Han gjorde det ganske pænt mod det meget kompakte San Marino-hold. Angriberen havde en god afslutning på stolpen og flere sekvenser, hvor han viste sin styrke.

Martin Braithwaite

Det var ikke et imponerende indhop fra Martin Braithwaite, der i flere situationer ikke havde den nødvendige boldkontrol til at håndtere kuglen i Danmarks boldbesiddelse. Braithwaite var nok den dansker, der stod svagest i billedet.

Morten Hjulmand

Morten Hjulmand var aldeles tæt på en drømmedebut, da han bankede bolden i nettet efter 78 minutters spil. Desværre for Hjulmand stod Jonas Wind i en strafbar offside. Hjulmand leverede ellers et ganske solidt indhop, men forlanger nok en lille undskyldning fra Wind.

Morten Hjulmand efter sin annullerede scoring
Morten Hjulmand efter sin annullerede scoringLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Nicolai Vallys

Brøndby-spilleren Nicolai Vallys kom også på banen for første gang i en dansk landsholdstrøje. Vallys gjorde en rigtig god figur, da han kom ind. Han viste meget initiativ og ville hele tiden have bolden. Om han kommer i spil i kampen på søndag mod Finland, er ikke til at vide, men gjorde det ganske fint torsdag aften.

Yussuf Poulsen

Yussuf Poulsen kom ind og spillede det sidste kvarter af kampen. Med sine ihærdige løb og dynamiske spillestil fik han åbnet lidt for det defensive San Marino-hold. Poulsen var også en smule involveret i målet til 4-0.