Juventus er klar til Coppa Italia-finalen efter vital sejr over Lazio

Dusan Vlahovic scorede Juventus' andet mål i aften.
Dusan Vlahovic scorede Juventus' andet mål i aften.AFP
Juventus kom et stort skridt nærmere en afslutning på deres tre år lange pokaltørke ved at slå Lazio 2-0 i det første opgør Coppa Italia-semifinalen og dermed udvide deres ubesejrede statistik på hjemmebane til otte kampe.

Massimiliano Allegris mænd var ude efter hævn efter et sent nederlag til Lazio i weekenden, og de havde også brug for at afslutte en elendig stime på det seneste.

Og de så ud til at få en gylden mulighed, da Matias Vecino blev straffet for en uovervejet tackling på Andrea Cambiaso i feltet, men kendelsen blev omstødt efter en lang VAR-konsultation.

Med så meget på spil, var begge hold forsigtige i en første halvleg, der kun bød på et enkelt skud på mål. Det tætteste, begge hold kom på et gennembrud i første halvleg, var fem minutter før pausen, hvor Luis Albertos hovedstød ø blev afværget af træværket, til stor lettelse for et ængsteligt hjemmepublikum.

Deres nerver blev dog lagt på hylden inden for fem minutter efter pausen, da Den Gamle Dame bragte sig foran i fornem stil. Cambiasos aflevering gennem forsvaret sendte Federico Chiesa frit igennem mod mål, og kantspilleren lavede ingen fejl, da han satte bolden op i hjørnet og brød dødvandet.

Fra et neutralt synspunkt gav åbningsmålet kampen præcis, hvad den havde brug for, og begge hold åbnede op og leverede meget mere underholdning.

Manuel Locatelli var centimeter fra at tænde op under Allianz Stadium, da hans giftige afslutning fløjtede forbi stolpen, men Bianconeri skulle nu ikke vente længe på deres andet mål.

Dusan Vlahovic fandt plads i højre side, affyrede med venstrefoden og scorede for tredje gang i to kampe mod Lazio på denne bane i denne sæson.

Det var dødsstødet for Igor Tudors gæster, som nu har den store opgave at vende et to-målsunderskud i returopgøret på Stadio Olimpico.

Derimod giver dette resultat et velkomment pusterum for værterne, som dermd har vundet blot anden sejr i de seneste 10 kampe.

Flashscore Man of the Match: Andrea Cambiaso (Juventus)

Tjek alle kampstatistikkerne med Flashscore.