Fem grunde til, at FC Midtjylland er danske mestre for fjerde gang

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fem grunde til, at FC Midtjylland er danske mestre for fjerde gang

Opdateret
Fem grunde til at FC Midtjylland blev danske mestre for fjerde gang
Fem grunde til at FC Midtjylland blev danske mestre for fjerde gangBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der var ikke mange, der i slutningen af september måned havde forudset at FC Midtjylland skulle ende som danske mestre. Ikke desto mindre har midtjyderne formået at vende tilbage fra en sidste sæson i nedrykningsspil til en sæson, der har skænket klubben deres fjerde mesterskab, efter et overraskende nederlag til Brøndby mod AGF, samtidigt med at FCM spillede 3-3 mod Silkeborg.

Flashscore.dk giver her vores fem bud på, hvorfor guldet er havnet i Herning.

1) Leverede mod FC København

Kigger man på de fire hold, der var guldbejlere, må FC København siges at være midtjydernes yndlingsmodstander.

10 ud af 12 mulige point hentede Thomas Thomasberg og kompagni mod københavnerne i sæsonen, mod kun fire og tre mod henholdsvis FC Nordsjælland og Brøndby.

Specielt i Parken var FCM dominerende og vandt begge opgør efter flotte præstationer.

Især i mesterskabsspillet, hvor FCK med en sejr kunne tilspille sig gode kort på hånden, viste FCM at de kendte deres besøgelsestid og vandt en fuldt fortjent sejr på 2-1.

2) Kollektivets triumf

Det er absolut kollektivet, der har stået i centrum for FCM's guld. Dermed ikke sagt, at FC Midtjylland ikke har profiler, for det har de i allerhøjeste grad. Midtjyllands fordel har været, at de fleste spillere har shinet på skift, og så er backup-spillere trådt i karakter på vigtige tidspunkter.

Senest bevist af Martin Fraisl, der grundet en skade til Jonas Lössl måtte vogte målet mod FCK og FCN.

36 forskellige spillere har trukket trøjen med ulvelogoet over hovedet, men ingen af dem har spillet alle kampe.

Mest benyttede har været Oliver Sørensen og sydkoreanske Cho Gue-Sung, der også er de nykårede mestres eneste repræsentant på årets hold baseret på Flashscores ratingsystem. Det hold kan du se her.

De tragiske omstændigheder omkring Kristoffer Olssons sygdom virker udefra set til at have knyttet midtjyderne sammen udenfor banen. Sammen med deres fans har spillerne fundet noget ekstra at kæmpe for, og de kan nu levere en guldmedalje til Olsson, der lykkeligvis er i klar bedring.

3) Fundet guld på transfermarkedet

Efter mange år med moneyball-strategien via Matthew Benhams firma Smartodds, er det stadig lykkedes FCM at finde gode spillere efter Benhams salg af klubben.

Spillere som Cho, Franculino og chilenske Dario Osorio har overstrålet mange andre indkøb i den danske superliga.

Især Franculino, der kom gratis fra Benfica, må tilskrives fantastisk scoutingarbejde, mens de snu, jyske forretningsmænd også må glæde sig over at kunne tiltrække spillere som Cho og Osorio.

Franculino i 3-3 kampen mod FCN
Franculino i 3-3 kampen mod FCNLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mens en anden nytilkommen inden sæsonen, Mads Bech Sørensen, har været skåret over den robuste skabelon, man kender FCM for gennem tiden, har de tre førnævnte alle tilført FCM en ny dimension, og supplerer hinanden rigtigt godt.

Cho er den boldfaste spids, der er stærk på kroppen og i luften, men har sine mangler i fart og vendinger.

Disse egenskaber finder man til gengæld hos Franculino, mens Osorio ved flere lejligheder har vist, hvorfor han kan blive en stor profil for Chile ved sommerens Copa America.

4) Fik vendt en dårlig sæsonstart med sen guldform

Efter ni runder var FCM ikke i nærheden af guldmedaljer.

Inden sæsonens første møde med FCK var midtjyderne otte points efter københavnerne, og var blevet endegyldigt hægtet af guldkampen med et nederlag i den kamp. 

De resterende syv kampe i efteråret gav seks sejre og en uafgjort, og FCM overvintrede på førstepladsen i Superligaen.

Fire sejre ud af fem mulige i de sidste grundspilskampe bragte midtjyderne i pole position, inden de fik en vaklende indledning på mesterskabsspillet.

Men tre sejre i træk over Brøndby, AGF og FCK samt 3-3 mod Silkeborg i sidste spillerunde var med til at fuldbyrde det flotte comeback mod guldmedaljerne.

FC Midtjyllands formbarometer
FC Midtjyllands formbarometerFlashscore

5) Midtjyske comeback-kids

25. februar 2024 glemmer man ikke foreløbig i Herning og omegn. FCM var foran med 2-1 i Aarhus mod AGF, men så fik man to spillere vist ud.

AGF udlignede mod et decimeret midtjysk mandskab, der i sjette tillægsminut dog alligevel tog sejren på mål af indskiftede Charles. 

0-3 mod FCN blev vendt til 3-3 i tredjesidste spillerunde, efter en god dag for Franculino, mens man også har været bagud mod både Viborg og FC København, og alligevel fået vendt kampen til points.

Kampen mod Silkeborg i sidste spillerunde understreger bare det faktum eftertrykkeligt. 

Never say die.