Årets Superligahold hos Flashscore: Blot én FCM-spiller på top fire-domineret mandskab

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Årets Superligahold hos Flashscore: Blot én FCM-spiller på top fire-domineret mandskab

Cho Gue-Sung har været en fremragende tilføjelse til Ulvene med sin store styrke i luftrummet som en af forcerne.
Cho Gue-Sung har været en fremragende tilføjelse til Ulvene med sin store styrke i luftrummet som en af forcerne.Profimedia
En lang, hård og tæt sæson er ved at gå på hæld, og der har været flere store individuelle præstationer i Superligaen. Hos Flashscore har vi fundet frem til de 11 spillere, der har gjort det allerbedst.

Så er Flashscores ’Årets Hold’ landet. Gennem hele sæsonen har Flashscore givet karakterer til samtlige Superliga-spillere, og nu har vi udvalgt de 11 bedste spillere.

Karaktererne er givet via Flashscores interne ratingsystem, som blandt andet tager højde for mål, assists, succesfulde afleveringer, tacklinger, redninger og meget mere.

Det er værd at bemærke, at topholdet FC Midtjylland ikke har lige så mange spillere på 'Årets Hold' som de resterende tophold.

På trods af, at FC Midtjylland har været med i toppen i store dele af sæsonen, så har vi hos Flashscore kun fundet plads til en enkelt spiller fra Herning på ’Årets Hold.’ Det er et udtryk for, at FC Midtjyllands præstation ikke har været afhængig af enkeltmandspræstationer, men derimod et stærkt kollektiv.

Årets hold i Superligaen
Årets hold i SuperligaenFlashscore

Målmand: Patrick Pentz – 7,2

Der var nok en del Brøndbyfans, der havde deres bange anelser, da de så Mads Hermansen skifte til Leicester i sidste sommers transfervindue. Brøndby ledte med lys og lygte efter en fuldgod erstatning, og det fandt de i slutningen af august.

Patrick Pentz har fra allerførste dag på Vestegnen været et monster mellem stængerne. Østrigeren har derfor haft en kæmpe aktie i Brøndbys flotte sæson.

Pentz har inden sidste spillerunde leveret 10 clean sheets, hvilket er bedst af alle (sammen med ellers omdiskuterede Kamil Grabara). Når det kommer til redningsprocenten, så er der ingen, der slår østrigeren. Hele 75,5 procent af alle skud på mål har Pentz reddet.

Patrick Pentz i aktion mod Silkeborg
Patrick Pentz i aktion mod SilkeborgHenning Bagger/Ritzau Scanpix

Venstre back: Daniel Svensson – 7,2

Den svenske schweizerkniv Daniel Svensson har imponeret voldsomt for FC Nordsjælland.

Svensson startede ikke sæsonen som en del af startopstillingen, men han blev hurtigt en del af idealformationen, uanset om det har været på midtbanen eller som back. 

Daniel Svensson er en evighedsmaskine, der ser ud til aldrig at blive træt. I løbet af sæsonen har han således leveret det ene hidsige løb efter det andet, og det har givet pote.

Selvom Svensson har et defensivt udgangspunkt, så har han leveret hele ni assist, hvilket er nok til en andenplads på assistlisten. Samtidig har han skabt 12 store målchancer (næstbedst af alle).

Daniel Svensson
Daniel SvenssonMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Midtstopper: Kevin Diks – 7,1

FC København havde ikke den forventede sæson, men Kevin Diks har spillet på et kontinuerligt højt niveau. Uanset om det har været som back eller midtstopper, så har Diks faktisk været en solid klippe i et ellers skrøbeligt FC København-forsvar.

På et hold, der igennem sæsonen har haft bolden 54,2 procent af tiden, så har Kevin Diks præsteret at lave hele 33 bolderobringer – kun tre top seks-spillere har erobret bolden flere gange. Samtidig er Diks den spiller med den højeste afleveringsprocent (92,3 procent) for spillere, der har spillet mere end seks kampe. 

Kevin Diks scorede to mål mod rivalerne fra Brøndby
Kevin Diks scorede to mål mod rivalerne fra BrøndbyLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Midtstopper: Jacob Rasmussen – 7,1

Jacob Rasmussen har været den forsvarsspiller, som Brøndby har savnet, siden Andreas Maxsø forlod vestegnsklubben. Som en sand leder har han forvandlet Brøndbys forsvar til et af Superligaens stærkeste. Rasmussen må samtidig kategoriseres som en af sæsonens allerbedste indkøb.

Jacob Rasmussen har med sin gode venstrefod været en vigtig del af Brøndbys opbygningsspil, og selvom hans afleveringer ofte er fremadrettede, så har han en afleveringsprocent på 89,7 procent. Han har dog også været en markant faktor i defensiven, hvor han har stået for 94 clearinger i løbet af sæsonen.

Brøndbys forsvarsklippe
Brøndbys forsvarsklippeProfimedia

Højre back: Sean Klaiber – 7,2

Det er sjældent, at udlændinge kommer til Superligaen og indtager den med største selvfølgelighed, men det er lige præcis, hvad Brøndbys Sean Klaiber har gjort. Den tidligere Utrecht-spiller har leveret på et uhyggeligt højt niveau, siden han kom til klubben i august-måned, og han har været med til at styrke den Brøndby-defensiv, der vaklede i sidste sæson. 

Det kan godt være, at Sean Klaiber er gået glip af de afsluttende kampe i sæsonen, men sikke en tilstedeværelse, han har haft i sine 22 optrædener. En konstant kilde til uro offensivt og et brølstærkt skur i defensiven. Det har han vist med sine fire scoringer (delt førsteplads for en forsvarsspiller) samt sine 49 vundne tacklinger.

Brøndbys jernmand på højre back
Brøndbys jernmand på højre backLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Central midtbane: Jeppe Tverskov – 7,3

Da Jeppe Tverskov skiftede OB ud med FC Nordsjælland sidste sommer, så skiftede han samtidig en bundklub ud med en topklub. Fynboerne kunne dog godt have brugt hans evner i sæsonen. Tverskov har nemlig spillet en fremragende sæson, og det kommer også til udtryk i statistikkerne.

Der er ingen tvivl om, at Jeppe Tverskov er Superligaens erobringskonge. I løbet af sæsonen har den 31-årige midtbanespiller lavet hele 69 bolderobringer – hele 13 flere end nummer to på listen. Samtidig har han været god til at sætte sine medspillere i scene – han har leveret 956 succesfulde afleveringer på modstandernes banehalvdel. 

Erobringskongen Jeppe Tverskov
Erobringskongen Jeppe TverskovLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Central Midtbane: Daniel Wass – 7,3

Brøndbys helt egen midtbanegeneral har med sine 34 år tilført masser af rutine og koldblodighed til Brøndby-holdet. Siden Wass i midten af sidste sæson blev flyttet op fra højre back til sin favoritposition på midtbanen, har han været med til at dirigere og diktere spillet for Brøndby.

Selvom Wass spiller på en position, hvor der er masser af defensive pligter, så ligger den rutinerede midtbanemands forcer i pasningsspillet. Igennem sæsonen har Wass stået for 11 gennembrudsafleveringer (tredjebedst af alle). Samtidig er han den spiller, der har haft tredjesidste fod på scoringer flest gange med tre.

Midtbanekreatøren Daniel Wass
Midtbanekreatøren Daniel WassMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstre kant: Elias Achouri – 7,2

Superligaen assistkonge er ikke til at komme udenom. Godt nok blev det ikke til et FC København-mesterskab, som mange ellers forventede, men Elias Achouris rejse fra at være en stjerne i Viborg til en kæmpe profil i FCK har været intet mindre end fantastisk. I store dele af sæsonen har den tunesiske landsholdsspiller drevet gæk med diverse højre backs og skabt et hav af målchancer.

Achouri har været skræmmende god for FCK. Tuneseren har leveret hele 14 oplæg til scoringer, hvilket er klart bedst af alle. Derudover har han scoret fire gange, mens han også er den spiller, der har skabt flest store målchancer (17).

Superligaens assistkonge Elias Achouri
Superligaens assistkonge Elias AchouriMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Offensiv midtbane: Andreas Schjelderup – 7,4

Den norske troldmand kunne ikke finde sig til rette i Benfica, men Superligaen er Andreas Schjelderups helt egen legeplads. Han har været nordsjællændernes helt store offensive profil med både mål og assist gennem hele sæsonen, og han var en vigtig faktor i FCN’s jagt på guld, som dog glippede til allersidst.

Den skydegale nordmand Andreas Schjelderup har haft hele 71 afslutninger i løbet af sæsonen, hvor det er blevet til ni scoringer og seks oplæg. Ydermere har den norske landsholdsspiller haft 48 succesfulde driblinger – syvendebedst af alle.

Boldekvilibristen fra Bodø - Andreas Schjelderup
Boldekvilibristen fra Bodø - Andreas SchjelderupClaus Bech/Ritzau Scanpix

Højre kant: Nicolai Vallys – 7,3

Der er ikke så meget at sige til, at ’Årets Profil’ i Superligaen også har sikret sig en plads på Flashscores ’Årets Hold’. Nicolai Vallys har i sin blot anden sæson i Brøndby igen cementeret, hvor dygtig en spiller han er. Brøndbys offensiv har i perioder været decideret ustoppelig, og det er takket være Vallys.

Få spillere har haft lige så stor indflydelse på deres hold som Nicolai Vallys. Med 13 mål og otte oplæg har Vallys stået bag 21 scoringer, hvilket er bedst af alle i Superligaen.

Derudover har den 27-årige Brøndbyspiller stået for hele 13 gennembrudsafleveringer, hvilket er en delt førsteplads.

Vilde Vallys med en scoring mod sin tidligere klub
Vilde Vallys med en scoring mod sin tidligere klubHenning Bagger/Ritzau Scanpix

Angriber: Cho Gue-Sung – 7,3

Sydkoreanske Cho Gue-Sung er den eneste FC Midtjylland-spiller, der har fundet vej til ’Årets Hold’, men det er i den grad fortjent. Den 26-årige angriber har været den boksspiller, som FC Midtjylland har manglet. Med fysik, fart og målnæse har Cho gjort livet for Superligaens forsvarsspillere til et sandt helvede.

Cho har været Superligaens helt store luftminister. Sydkoreaneren har vundet 122 luftdueller - hele syv mere end nummer to på listen. En angriber bliver dog også målt på antallet af scoringer. Her har Cho leveret 12 mål og tre oplæg.

Cho Gue-Sung har taget Heden med storm
Cho Gue-Sung har taget Heden med stormBo Amstrup/Ritzau Scanpix